Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Přestřelka vyšla lépe Dukle, Sokolov porazila 6:4

Dukla dneska se Sokolovem vyhrála, ale tříbodovým ziskem si jen upevnila devátou příčku první ligy, kterou už do konce základní části vylepšit nemůže. Na pondělní výsledek se docela nadřela, pohodlné vedení promrhala a vzpamatovala se až v závěru - 6:4.

Po 66 vteřinách hry rozjásal domácí střídačku a ochozy svým gólem na 1:0 Josef Skořepa, který se dostal k dorážce po střele Chlubny z mezikruží. Radost domácích trvala pouze minutu, jako slepý k houslím se ke kotouči po odrazu dostal Tomáš Vracovský a nesměroval ho přesně do odkryté klece - 1:1. V 16. minutě dostal Michal Poletín dostal přesný puk od Harkabuse, vypálil z vrcholku kruhu, Haas jeho první ránu vyrazil a Poletín si odražený kotouč dojel a poslal ho přesně k levé tyči - 2:1. Na konečných 3:1 v první třetině navyšoval po skrumáži před brankou Tomáš Čachotský a domácí šli do kabin zaručeně spokojenější.

Druhá třetina se odehrávala spíše v domácí režii. Ve 27. minutě se ke střele z vrcholku kruhu dostal Tomáš Harkabus, ale kotouč mu sjel po hokejce jen ke Skořepovi. Ten mu ale ihned kotouč vrátil zpět před branku a Harkabus ho napodruhé dokázal nasměrovat mezi tři tyče - 4:1. Po zbytek druhé části měli domácí další řadu šancí, ale ve všech dalších případech narazili na připraveného Haase.

Ze třetí části uplynulo pouhých 56 vteřin a radovat se mohli hosté po Kverkově střele z levého kruhu, odkus kotouč proplul na přední tyči Chaloupkovi nad ramenem - 4:2. To ani zdaleka nebylo poslední slovo Sokolova, po necelých dvou minutách se mohli hosté opět radovat, když se do samostatného Tomáš Vracovský a po kličce do bekhendu zařídil pro Sokolov kontaktní gól na 4:3. Skvělý návrat Sokolova do zápasu stvrdil svým gólem na 4:4 po střele Přindiše z modré čáry Jaromír Kverka. Domácí šli zásluhou Lukáše Anděla zpět v 52. minutě do vedení. Následně se kotouče v 57. minutě ujal na levé straně Jiří Fronk a jeho střela na přední tyč prošla se štěstím pod betonem Haase a svým gólem završil dnešní skóre na konečných 6:4.

HC Dukla Jihlava - HC Baník Sokolov 6:4 (3:1, 1:0, 2:3)

Branky a nahrávky: 2. Skořepa (Chlubna, Anděl), 16. Poletín (T. Harkabus), 18. Čachotský (Staněk), 27. T. Harkabus (Skořepa, Čachotský), 52. Anděl (J. Pohl), 57. Fronk (Půža, Čachotský) – 3. Vracovský, 41. Kverka (Osmík), 43. Vracovský (Osmík), 50. Kverka (Přindiš, Vracovský). 

Rozhodčí: Doležal, Vrba – Kreuzer, Polonyi. Diváci: 759.

Jihlava: Chaloupek (58. - 58. Brož) – Pohl, Staněk, Vála, Kolář, Půža, Holý, Piegl – Čachotský (A), Fronk, Lichanec – Anděl, Skořepa (C), Chlubna – Harkabus, Poletín, Machač – Zeman, Juda, Matýs.

Sokolov: Haas (Kašpar) – Přindiš (A), Vodička, Rulík, Kadeřávek, Šafář, Pařízek, Michálek – Kovařík, Zadražil (A), Švec – Vracovský, Kverka, Osmík – Rohan (C), Vrána, Křemen – Křehlík, Kuběna

Ohodnoť článek

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Sokolov, první liga, hokej, FK Baník Sokolov, FK Dukla Praha, Michal Poletín, Tomáš Harkabus, Jaromír Kverka, Josef Skořepa, Tomáš Čachotský, FC Vysočina Jihlava, HC Dukla Jihlava, HC Baník Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestřelka vyšla lépe Dukle, Sokolov porazila 6:4 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.