Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Vysočina vykročila do jara úspěšně, proti Znojmu vydřela výhru 2:1

Vysočina zvládla svůj první jarní zápas vítězně. Remízový stav utkání proti Znojmu zlomil až několik minut před koncem proměněnou penaltou Vaculík. Díky výhře 2:1 se Jihlava osamostatnila na druhém místě druhé ligy, na první České Budějovice ztrácí dva body.

Jihlava vstoupila do zápasu velmi dobře, po 7 minutách se k odraženému míči dostala nejdříve nová posila Jakub Petr, který se nerozpakoval a zamířil přímo do vinglu - 1:0. Zvýšit náskok domácích mohl Zoubele, mířil však mimo. O chvíli později to zkoušel Šulc, znojemský BUček ho však vychytal. A tak ve 35. minutě udeřila na druhé straně. Po nedůrazu domácí obrany se do míče opřel Tomáš Cihlář a jeho tečovaný pokus skončil až v síti - 1:1.

Po změně stran se do listiny střelců mohla zapsat další jihlavská akvizice, stoper Tijani však hlavičkoval jen do tyče. Rozuzlení prvního jarní zápasu tak přišlo až v samotném závěru. Tehdy znojemský obránce srazil Klobásu a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Lukáš Vaculík. Jihomoravané se snažili s výsledkem něco udělat, ale naopak mohli ještě inkasovat, po střele Šefčíka totiž zazvonila tyč.

FC Vysočina Jihlava - 1. SC Znojmo 2:1 (1:1)

Góly: 7. Petr, 87. Vaculík (pen.) – 35. Cihlář.

Rozhodčí: Rejžek – Kotík, Vodrážka. Diváci: 949.

FC Vysočina: Vejmola – Breda, Chlumecký, Tijani, Preisler – Šlein (64. Vaculík), Šulc – Petr (77. Šefčík), Zoubele, Novotný (64. Klobása) – Klíma. 

Znojmo: Buček – Helísek, Cuković, Avdić, Cihlář – Kučera, Dramé (57. Teplý) – Machalík, Beganović (78. Maksić), Mudra (66. Šmehyl) – Kunca.

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky Vysočina Jihlava, Znojmo, druhá liga, jaro, FC Vysočina Jihlava, 1. SC Znojmo, Lukáš Vaculík, SK Dynamo České Budějovice, Jakub Petr, Tomáš Cihlář

Vysočina vykročila do jara úspěšně, proti Znojmu vydřela výhru 2:1 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.