Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Vysočina uspěla i ve druhém přípravném utkání. Hráčský kádr doznává dalších změn

Vysočina Jihlava se pečlivě připravuje na jarní část druholigové sezóny. V sobotu sehrála druhé přípravné utkání, po němž si Vyškov odvezl porážku 6:3. V zápase se představili i testovaní hráči i nové tváře, které jaro stráví v Jihlavě s jistotou - obránce Martin Chlumecký a brankář Vlastimil Veselý.

Zimní období znamená v profesionálním fotbalu nabírání kondice, přípravné zápasy a hráčské změny v kádru. V těchto ohledech nezahálí ani Vysočina Jihlava.

Konkurenci na brankářském zvýší nový gólman Vlastimil Veselý. Ten pod koučem Radimem Kučerou a trenérem brankářů Josefem Hanzálkem nastupoval na Znojmo, odkud na půlroční hostování také přichází. „Vlasta je už zkušený a našimi trenéry prověřený brankář, který by měl s Luďou Vejmolou vytvořit kompaktní brankářskou dvojici,“ říká na adresu pětadvacetileté akvizice ředitel klubu Jan Staněk.

O místo ve stoperské dvojici, které se uvolnilo přestupem David Štěpánka do Jablonce, přichází bojovat čerstvě dvaadvacetiletý obránce Dukly Praha Martin Chlumecký. Urostlý stoper, který má zkušenosti z českých mládežnických reprezentací a jedenácti podzimních duelů FORTUNA:LIGY, bude v Jihlavě na jaře hostovat s možnou opcí na přestup. „Martin je velmi zajímavý hráč nesporného talentu a potenciálu. Do naší kabiny určitě zapadne i svým charakterem. Po delší době se nám podařilo získat levonohého stopera, který nám nějakou dobu v kádru scházel,“ uvedl Staněk. 

Oba příchozí již za nový klub nastoupili do přípravných zápasů. V první z nich Vysočina Jihlava ukořistila cennou výhru nad prvoligovou Mladou Boleslaví. Oba góly při vítězství 2:0 vstřelil útočník Jiří Klíma. 

„Sehráli jsme dvě odlišné pětačtyřicetiminutovky, přičemž v prvním poločase se mi náš výkon líbil daleko více. Změna nastala zhruba v poslední dvacetiminutovce, kdy jsme si začali vytvářet příležitosti, byli jsme lepší na míči a dočkali jsme se i dvou branek.Těší mne, že se mi dnes hráči ukázali v daleko lepším světle, než tomu bylo v sobotním tréninkovém utkání,“ vrací se ke středečnímu zápasu asistent trenéra Josef Mucha.

Druhý přátelský zápas sehráli Jihlavané proti třetiligovému Vyškovu. Na umělé trávě v ulici Na Stoupách bylo k vidění celkem devět branek, z nichž celkem šest padlo do vyškovské svatyně. Na kanonádě se podíleli postupně Novotný, Zoubele, Kuffour, Kupec, Nerad a Machuča 

„Vstřelili jsme šest gólů, s čímž může panovat spokojenost. Na druhou stranu nás samozřejmě mrzí tři inkasované branky. To, že jsme protočili dvě jedenáctky, se logicky egativně promítlo do celkového výkonu a sehranosti týmu. Kluci zápas odmakali, mělo to nasazení a šťávu,“ uvedl ve svém hodnocení Mucha.

Asistent hlavního trenéra Radima Kučery zároveň doplnil pohled na aktuální třicetičlenný kádru FCV: „Do dosavadních zimních přípravných utkání jsme nasadili přes třicet fotbalistů. Už po dnešním utkání bychom proto chtěli ukončit působení některých hráčů v našem kádru. Kádr bude ještě více krystalizovat po dvou utkáních proti Olomouci a Opavě, které nás čekají v příštím týdnu.“

 

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky Vysočina Jihlava, Martin Chlumecký, Vlastimil Veselý, posily, příprava, FC Vysočina Jihlava, Vyškov, trenér, Radim Kučera, Ivan Bohdan Staněk, Josef Mucha, 1. SC Znojmo, FK Baumit Jablonec

Vysočina uspěla i ve druhém přípravném utkání. Hráčský kádr doznává dalších změn | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.