Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Červenými kartami oslabená Jihlava prohrála jarní premiéru v Jablonci výsledkem 2:0

Jihlavští fotbalisté vstoupili do ligového jara porážkou 2:0 na hřišti Jablonce. V zápase, který byl ovlivněn červenými kartami, inkasovala Vysočina až po přestávce. Po remíze Olomouce s Bohemians 1905 je nyní tým z Vysočiny na sestupovém patnáctém místě o skóre za Hanáky.

První větší šanci si připravili v 15. minutě domácí, kdy spolupráci exjihlavských hráčů Tecla a Masopusta zakončil druhý jmenovaný těsně vedle. Mimo branku Jihlavy střílel i Breda. Prvním zásadním okamžikem utkání bylo stažení Tecla Kukolem, který ve 25. minutě bez diskuzí inkasoval červenou kartu. Z následného přímého kopu Breda orazítkoval tyč. Tu nastřelil i další jablonský hráč Karavajev po předchozím Hanušově vyražení Hübschmannovy střely. Špatnou pro Jihlavské bylo zranění gólmana Hanuše na konci poločasu, byl vystídán Rakovanem.

Vytrvalý tlak domácích pokračoval i pauze. Nepříjemnou Gregušovu střelu Rakovan ještě vyrazil na roh, ale 58. minutě se již Jablonec dočkal. Bek Jihlavy odhlavičkoval míč pouze k Pernicovi, který z deseti metrů prostřelil brankáře hostů - 1:0. Další zajímavé momenty měli na svědomí Jihlavané - Hronkovu střelu vykopl Bárta, o něco později se Vaculíkův centr snesl na břevno domácí branky. Momentem, který definitivně přiklonil utkání na stranu domácích, se odehrál v 78. minutě. Jihlavský Krejčí nedovoleně ve vápně atakoval Tecla, obdržel červenou kartu a sám postižený pokutový kop bezpečně uklidil k tyči - 2:0. 

FK Jablonec - FC Vysočina Jihlava 2:0 (0:0)

Góly: 58. Pernica, 78. Tecl z pen.

Rozhodčí: O. Lerch - T. Mokrusch , R. Kotík.

Počet diváků: 2460.

Jablonec: Bárta - Kysela, Pernica, Beneš, Karavajev - Masopust (54. Trávník), Hübschman, Pospíšil (54. Doležal), Greguš, Breda (73. Mihálik) - Tecl.

Jihlava: J. Hanuš (45. Rakovan) - Kukol, Krejčí, Šourek, Mišůn - Bazal (66. Jungr), Kučera, Hronek, Šulek, Vaculík - Voltr (82. Fulnek).

 

 

Foto www.fkjablonec.cz

Štítky FK Baumit Jablonec, červená karta, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, SK Sigma Olomouc, Bohemians 1905

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Červenými kartami oslabená Jihlava prohrála jarní premiéru v Jablonci výsledkem 2:0 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.