Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Asistent trenéra Kučera před prvním zápasem: V úvodním jarním kole se může stát cokoliv

Věru těžký jarní vstup do SYNOT ligy je před fotbalisty FC Vysočina. Zároveň je však čeká duel, v němž úlohu favorita musí splnit domácí celek FK Jablonec a jihlavský tým k utkání může nastoupit s čistou hlavou a touhou dosáhnout na překvapení. Bitva na jablonecké Střelnici vypukne v sobotu 13. února od 16 hodin.

Vysočina narazí na soka, s nímž má poměrně vyrovnanou bilanci. V živé paměti je jistě cenné srpnové vítězství, kdy Severočeši odjeli z Jihlavy poraženi 1:0. Nutno dodat, že v Jablonci jsou dosavadním jihlavským maximem dvě remízy. V sobotu čeká pikantní duel na odchovance FC Vysočina v jabloneckém dresu, tedy na útočníka Stanislava Tecla a krajního záložníka Lukáše Masopusta, kteří by měli figurovat v základní sestavě. O motivaci bude mít jistě postaráno i náš levý bek Milan Mišůn, jenž zelenobílý dres oblékal v ročníku 2014/15, a též střední záložník Petr Hronek, jenž za Jablonec v srpnu 2013 nastoupil k premiérovému duelu v nejvyšší soutěži.

Je podle asistenta trenéra Romana Kučery v silách mužstva na Střelnici uspět? „Na jarní start se velice těšíme a jsem přesvědčen, že je v našich silách v Jablonci i vyhrát. Naše mužstvo je po zimním období konsolidované a dobře připravené. Rozhodně na sever Čech nejedeme s poraženeckou náladou. Chceme překvapit a soupeře zaskočit aktivní hrou. Jde o úvodní jarní kolo, v němž se může stát cokoliv.“

Z pohledu hráčského kádru se Jablonec v zimě změnil jen minimálně. Vnímáte změnu v herním projevu po nástupu nového kouče Frťaly?

Personální změny nastaly v jabloneckém kádru minimální, ovšem změny tu jsou. Šanci dostal mladík Breda, výrazněji se prosazuje Lukáš Masopust a na kraji obrany nově nastupuje Kysela. Z hlediska herního projevu vnímáme zvýšení aktivity při napadání a též nárůst ofenzivní síly jabloneckého mužstva. Tým pod ambiciózním koučem Frťalou prokázal svoji kvalitu ve vydařených přípravných zápasech. Navíc Jablonec je sportovně a ekonomicky silným klubem, který neskrývá touhu ještě se poprat o evropské poháry.

Nového hlavního kouče má od ledna i Vysočina. Co nového nástup pana Hippa přinesl? Jak byste zhodnotil vaši dosavadní kooperaci?

Nastavení naší spolupráce bylo o úvodním sladění představ o tréninkovém procesu či herním stylu, v čemž jsme se příliš nelišili. Kouč Hipp do mužstva vnesl pracovitost a významně se pod ním zvýšil objem a intenzita tréninků. Až vlastní ligová soutěž samozřejmě ukáže, jak dobře jsme připraveni.

Nelze se nezeptat na Vašeho syna Tomáše. Jste rád, že jaro stráví v Jihlavě? Změnil se po fotbalové stránce po půlroce, který strávil v Plzni?

Věříme, že na jaře bude našim klíčovým hráčem a sehraje významnou úlohu v naší snaze uhájit příslušnost v SYNOT lize i v příštím ročníku. Přichází o půl roku starší a zkušenější o působení ve špičkovém českém klubu. Sám bude mít nepochybně velkou motivaci dokázat, že je kvalitním fotbalistou a měl by být v Plzni ještě více vytěžovaný.

Nezbytný dotaz na závěr – které fotbalisty budete v Jablonci postrádat?

Za čtvrtou žlutou kartu pyká Nerad, pro zranění je vyloučen start Marka a Marcina. Navíc visí otazník nad zdravotním stavem Kukoľa.

Foto www.fcvysocina.cz | Zdroj www.fcvysocina.cz

Štítky FK Baumit Jablonec, FC Vysočina Jihlava, Roman Kučera, fotbalista, SYNOT, Lukáš Masopust, FC Viktoria Plzeň, Stanislav Tecl, Milan Mišůn, Petr Hronek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Asistent trenéra Kučera před prvním zápasem: V úvodním jarním kole se může stát cokoliv | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.