Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Fotbalisté Vysočiny zahájili letní přípravu. Bez kanonýra Ikauniekse, který z klubu odchází

Tři týdny po smutném sestupu z nejvyšší soutěže se na stadiónu v Jiráskově ulici znovu sejdou fotbalisté FC Vysočina. Náročné tréninkové dávky začnou polykat od pondělí 18. června, přičemž po pěti týdnech přípravy vyběhnou k prvnímu duelu ve Fortuna národní lize. Došlo i na očekávaný odchod. Lotyšský útočník Davis Ikaunieks bude nově oblékat dres Jablonce

FC Vysočina plánuje během letního bloku odehrát sedm přípravných duelů. Už ve středu 20. června čeká jihlavský tým velice náročná prověrka proti čerstvému mistru Slovenska – duel proti Spartaku Trnava bude sehrán v Rakvicích na Břeclavsku. Den poté Vysočina absolvuje nezbytné funkční a diagnostické testy na FTVS v Praze. Na domácí půdě se hráči v modrých dresech představí v sobotu 23. června, kdy na bedřichovském trávníku nastoupí proti třetímu celku uplynulého ročníku FNL – Pardubicím.

Druhý tréninkový den načne v úterý 26. června duel proti Jablonci, když střetnutí s účastníkem Evropské ligy proběhne ve středočeských Zbuzanech. A završí jej účast na tradičním turnaji o Perleťový pohár v Žirovnici, kde FCV v sobotu 30. června narazí na Duklu Praha a reprezentační tým Bahrajnu. Kvalitní soupeři na Jihlavu čekají i ve třetím týdnu letního bloku – ve středu 4.7. v Roudnici nad Labem proti Teplicím a v sobotu 7.7. v Mikulově proti nováčkovi nejvyšší slovenské soutěže – ŠFK Sereď. Generálku na start Fortuna národní ligy obstará v sobotu 14. července zápas proti druholigovému Znojmu.

Kanonýr míří na sever Čech

To vše se obejde bez Davise Ikauniekse. Čtyřiadvacetiletý útočník totiž z Vysočiny přestupuje do týmu 3. celku ligy a účastníka základní skupiny Evropské ligy – Jablonce. Oba kluby se dohodly na přesunu lotyšského reprezentanta a nejlepšího cizince skončeného ročníku HET ligy na sever Čech. V nejbližších dnech se budou ladit detaily hráčské smlouvy.

„Davisovi děkujeme za dva roky v dresu FCV. Davis dostal slovo, že mu po sezoně umožníme odejít do klubu, který bude hrát o špičku ligy, nebo do zahraničí. V posledních týdnech jsme vedli jednání s několika kluby. Nakonec jsme se dohodli s Jabloncem, který předložil nejlepší nabídku. Přejeme mu na severu Čech hodně štěstí,“ okomentoval Ikaunieksův transfer ředitel klubu Jan Staněk. V Jablonci jej povede exjihlavský kouč Petr Rada a sejde se v jednom týmu s bývalými hráči FC Vysočina Lukášem Masopustem a Janem Hanušem.

Davis Ikaunieks (nar. 7.1.1994) do Jihlavy přišel před dvěma lety v červnu 2016 z lotyšského FK Liepaja. Talentovaný a pohotový útočník na sebe rychle upozornil, když v první sezóně v české nejvyšší soutěži vstřelil 9 branek a připsal si tři gólové nahrávky. V aktuálně skončeném ročníku si vedl ještě lépe. Deset branek a šest asistencí bohužel za záchranu FC Vysočina nestačilo, ovšem jeho výkony mu vynesly prestižní ocenění pro nejlepšího cizince HET ligy v konkurenci 121 zahraničních hráčů. Stabilní místo získal i v lotyšské reprezentaci.

Foto Facebook FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky FC Vysočina Jihlava, FK Baumit Jablonec, soutěž, Dāvis Ikaunieks, 2. česká fotbalová liga, fotbalista, Česko, FK Dukla Praha, Evropská liga UEFA, FC Spartak Trnava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Vysočiny zahájili letní přípravu. Bez kanonýra Ikauniekse, který z klubu odchází | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.