Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Smolný večer. Vysočina trefila dvakrát tyč, se Spartou ale prohrála 0:1

Štěstí se tentokrát čelem k fotbalistům Vysočiny nepostavilo. V zápase proti slavné Spartě Praha předvedli solidní výkon, ovšem i přes některé velké šanci branku nevstřelili. Naopak, deset minut před koncem rozhodl výhře hostů Kanga. Jihlavě patří aktuálně jedenácté místo, na záchranu má ovšem náskok jen tři body.

Pražané si v úvodu vytvořili tlak standardními situacemi, Stanciu je ale tentokrát nezahrával dobře. Hosté drželi míč na kopačkách a kombinovali, ale většinou jen ve středu hřiště a před brankou nebyli tolik nebezpeční. Jihlavané se snažili o brejky, ty ale většinou zakončovali nepřesně a ukvapeně.

Větší vzrušení přišlo až ve 27. minutě, kdy hostující Plavšič po hezké individuální akci vysunul Kadlece, ale brankář Rakovan byl u míče dřív. Následoval rychlý brejk domácích táhl Mara, ale jeho střela z dálky skončila vedle.

Ve 35. minutě se Jihlava dostala k dalšímu brejku, sparťanský stoper Kaya podklouzl a centr už se snášel k Ikaunieksovi. Lotyšský útočník ale v dobré pozici na míč těsně nedosáhl. Krátce na to hlavičkoval Buchta po rohovém kopu těsně vedle.

V 52. minutě byla Jihlava hodně blízko branky. Po závaru ve sparťanském vápně napálil Ikaunieks míč do břevna a od něj se odrazil balon na brankovou čáru, do tyče a zpět do hřiště. Sudí Berka to viděl a ihned jasným signálem dal najevo, že o gól nešlo, a pokračovalo se ve hře.

Ikaunieks pak měl další šanci, ale obrana ho stihla zablokovat. Na druhé straně Šural hlavou zamířil těsně vedle. Když už se zdálo, že zápas dospěje k remíze, už poněkolikáté v utkání napřáhl z dálky aktivní Kanga, a i když nešlo o vyloženě povedený pokus, odskok překvapil brankáře Rakovana a míč k překvapení všech skončil v brance.

Domácí ještě mohli bod zachránit, ale podruhé v utkání zakončili jen do brankové konstrukce. V nastavení Kerestešův pokus skončil na tyči.

FC Vysočina Jihlava - AC Sparta Praha 0:1 (0:0)

 

Branka: 81. Kanga.

Rozhodčí: Berka – Kotík, Blažej. Diváci: 4500.

FC Vysočina Jihlava: Rakovan – Vaculík (C) (78. Popović), Štěpánek, P. Buchta, Schumacher – Mara, Urblík (59. Levin) – Fulnek, Dvořák, Zoubele (73. Keresteš) – D. Ikaunieks. 

AC Sparta Praha: Niță – Zahustel, Kaya, Štetina, Costa – Kulhánek – Stanciu (90+1. Sáček), Kanga, Plavšić (87. Vatajelu) – V. Kadlec (43. Lafata), Josef Šural (C). 

Foto Facebook FC Vysočina Jihlava | Zdroj ČTK

Štítky FC Vysočina Jihlava, HC Sparta Praha, HC Dukla Jihlava, AC Sparta Praha, Josef Šural

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smolný večer. Vysočina trefila dvakrát tyč, se Spartou ale prohrála 0:1 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.