Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Fotbalová Jihlava překvapivě zvítězila na hřišti dosud neporažené Plzně 1:0

Aktuálně předposlední FC Vysočina Jihlava odehrála 18. kolo 1. ligy na hřišti dosud neporažené FC Viktoria Plzeň. Po gólu stopera Tlustého ve 22. minutě předvedli Jihlavští zodpovědný výkon v defenzivě a po skalpu druhé Slavie si na své konto výsledkem 1:0 připisují nečekané vítězství i v Plzni.

Jihlava vstoupila do zápasu aktivně, hned první minutě mířil Ikaunieks těsně nad. Ve 22. už bylo v táboře hostů mnohem veseleji. Po rohovém kopu hlavičkoval Buchta do spoluhráče Zoubeleho, míč však z bezprostřední blízkosti do branky uklidil jiný Jihlavan Petr Tlustý - 0:1. Plzeň se do utkání dostávala těžce, přesto mohla vyrovnat - do rány Hořavy však obětavě skočil Buchta. Na druhé straně po chybné rozehrávce nepřesně střílel Ikaunieks.

Domácí Viktoria ve druhé poločase utáhla šrouby a množily se šance na její straně. Nebezpečný byl Krmenčík, ale jak hlavou, tak nohou si na Rakovana nepřišel. Těsně mimo potom střílel Kopic. Jihlava však bránila pozorně a do dalších příležitostí se Plzeň dostávala hodně ztuha. Nadějné situace si tak vytvořila až v samotném závěru. Nepříjemně hlavičkoval Hejda, krátce poté i Řezník s Krmenčíkem, ani jeden však skóre nedorovnal.

FC Viktoria Plzeň - FC Vysočina Jihlava 0:1 (0:1)

 

Branky: 22. Tlustý.

Rozhodčí: Orel – Pelikán, Koval. Diváci: 4 138.

FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník (C), Limberský – Hořava (84. J. Kovařík), Hrošovský – Kopic, Čermák (63. Ivanschitz), Zeman (63. Petržela) – Krmenčík. 

FC Vysočina Jihlava: Rakovan – Vaculík (C) (87. Klíma), Tlustý, P. Buchta, Schumacher – Levin – Fulnek (70. Holík), Dvořák, Urblík, Zoubele (76. Nový) – D. Ikaunieks. 

 

Foto Facebook: FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, FC Vysočina Jihlava, Petr Tlustý, SK Slavia Praha, FK Viktoria Žižkov, buchta, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová Jihlava překvapivě zvítězila na hřišti dosud neporažené Plzně 1:0 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.