Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Vysočina Jihlava vítězstvím nad Brnem vydolovala důležité tři body

V předehrávce 14. kola Synot ligy přivítala domácí Vysočina Jihlava soupeře z Brna. Ve vytrvalém dešti ho dokázala díky dvěma brankám ze druhého poločasu porazit a v neúplné tabulce se posunula mimo sestupové pásmo. Zbrojovka potvrdila, že se jí v Jihlavě dlouhodobě nedaří.

Ne právě příznivé klimatické podmínky pohledné hře příliš nenahrávaly, k vidění bylo spoustu nepřesností od obou týmů. Jako první zahrozili v 11. minutě domácí, po kombinaci Nerada s Maešanovičem zůstal sám před Melichárkem Vaculík, ale než si míč připravil do střelecké pozice, připravili ho o něj obránci Zbrojovky. Poté vytáhli drápky Brněnští, ale Brigant sřílel až z příliš těžkého úhlu a Škoda těsně minul. Nejblíže gólu bylo ve 37. minutě Brno po krásné střele Lacka, avšak Hanušovi v brance domácích pomohlo břevno. 

Opatrně začal i druhý poločas, ale prakticky z první vážnější příležitosti domácí udeřili. Mešanoviče ve vápně fauloval brankář Melichárek, obdržel žlutou kartu a k exekuci penalty se postavil kapitán Lukáš Vaculík. Umístěnou střelou poslal jihlavu v 60. minutě do vedení. Netrvalo to dlouho a jihlavský stadion se radoval podruhé, konkrétně v 71. minutě. Byl to právě Vaculík, který poslal střílený podél branky a na zadní tyči si pro první ligový gól doklouzal Ekvádorec Augusto Batioja. Jihlavští pak soupeře do žádného tlaku, natož šance nepustili a důležitou výhru celkem s přehledem uhlídali.

FC Vysočina Jihlava - FC Zbrojovka Brno 2:0 (0:0)

Góly: 60. Vaculík (pen.), 71. Batioja.

Rozhodčí: Hrubeš – Mokrusch, Kříž.

Diváci: 2759.

FC Vysočina: Hanuš – Kukoľ, Šourek, Krejčí, Šulek – Jánoš, T. Marek – Batioja (72. Fulnek), Nerad, Vaculík (87. Jungr) – Mešanović (89. Dvořák).

Brno: Melichárek – Keresteš, P. Buchta, Košťál, Lutonský (74. Vávra) – Zavadil, Malík – Lacko (82. Weber), Michal Škoda, Brigant (67. Zoubele) – Řezníček.

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky HC Kometa Brno, FC Vysočina Jihlava, HC Dukla Jihlava, 1. česká fotbalová liga, Lukáš Vaculík, Augusto Batioja, FC Zbrojovka Brno, HC Škoda Plzeň, Michal Škoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina Jihlava vítězstvím nad Brnem vydolovala důležité tři body | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.