Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Z Mladé Boleslavi si Vysočina Jihlava odváží debakl 1:6

Po nadějném prvním poločasu přišlo kruté vystřízlivění. Ačkoli Jihlava po brance Demetera v Mladé Boleslavi vedla, nakonec odjížděla s ostudou. Favorit zápasu spustil svoji obávanou drtivou ofenzívu, které nedokázala přetížená jihlavská defenziva čelit. Skóre tak narostlo až na tenisových 6:1.

Domácí Boleslav mohla jít do vedení už ve 3. minutě, kdy Magera dostal míč za obranu a přihrával do vyložené příležitosti Barošovi, ten ale Hanušovu branku minul. Velkou šanci měla i Jihlava, to ve 12. minutě po chybě domácí obrany servíroval Mešanovičovi do gólovky Nerad, pokus bosenského střelce však zblokoval Kúdela a s Neradovou dorážkou hlavou si poradil Šeda v brance Boleslavi.

Po hluché pasáži se po polovině prvního poločasu připomněli opět Jihlavští - Fulnekovu střelu Šeda ještě vyrazil, ale ve 27. se už tým z Vysočiny mohl radovat. Šulek poslal přízemní míč do vápna, Nerad jej přepustil Demeterovi, který technickou střelou poslal svůj tým do vedení. Pouhé dvě minuty poté mohl být náskok dvougólový, ale Fulnekovu střelu z první vyrazil domácí brankář na tyč. Boleslav však poté zvýšila obrátky a konec poločasu patřil jí. Zahustel ani Baroš ve svých šancích neuspěli, ale když Skalák našel ve 40. minutě ve vápně Radu, který dokázal propálit Hanuše, bylo to 1:1. Dokonce do vedení mohl domácí poslat Skalák, ale v klíčové chvíli si pomohl rukou a sudí jeho branku neuznal.

Začátek druhé půle byl posunut o dvacet minut kvůli husté mlze. Prakticky okamžitě, kdy se začalo hrát, vysunul Baroš do brankové příležitosti Zahustela, ale s jeho pokusem si Hanuš poradil. V druhé polovině zápasu byla Mladá Boleslav výrazně aktivnější než její soupeř a postupně začala počítat vyložené šance. V 64. minutě nedokázal z několika kroků míč do sítě usměrnit Skalák, ale ve 68. minutě už domácí svůj tlak zúročili - po Zahustelově břevně dorazil míč za čáru hlavou Ščuk.

I z dalšího závaru vytěžil Mladoboleslavští gól. Baroš centroval, Zahustel trefil pouze obránce, ale Magera už míč za záda bezmocného jihlavského brankáře uklidil - 3:1. Gólovou pětiminutovku završil v 73. minutě Baroš, který po filigránské asistenci Skaláka poslal míč okolo Hanuše do sítě. To však nebylo pro tento večer vše. I když aktivního Zahustela poté jihlavský brankář vychytal, ještě dvakrát se v závěrečných minutách zápasu skóre měnilo. Po dalším závaru napálil míč z blízkosti do branky střídající Chramosta a stejný hráč prakticky po rozehrávce předložil jednoduchý gól Zahustelovi, který tak dokončil kapitulaci jihlavského celku.  

FK Mladá Boleslav - FC Vysočina Jihlava 6:1 (1:1)

Góly: 40. Rada, 68. Ščuk, 71. Magera, 73. Baroš, 90. Chramosta, 90+1. Zahustel - 27. Demeter.

Rozhodčí: Královec – Kotík, Urban.

Diváci: 2682.

Ml. Boleslav: Šeda - Kysela, Kúdela, Polom, Bořil - Ščuk, J. Rada - Zahustel, Magera (81. Čermák), Skalák (89. Skácel) - Baroš (83. Chramosta).

FC Vysočina: Hanuš – Kryštůfek, Tlustý, Krejčí, Šulek – Demeter, Marek – Kukoľ (82. Přeučil), Nerad (63. Jungr), Fulnek – Mešanović (75. Dvořák).

Štítky BK Mladá Boleslav, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, FK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Mladé Boleslavi si Vysočina Jihlava odváží debakl 1:6 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.