Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Skvěle! Vysočina Jihlava si veze cenné vítězství z Teplic

Určitě nečekané, ale o to cennější tři body dnes vyválčila Vysočina Jihlava na hřišti Teplic. Po Vaculíkově proměněné penaltě ze závěru utkání zvítězila 1:0 a ukořistila tak první venkovní výhru v sezóně a vylepšila svoji pozici v neúplně tabulce Synot ligy.

První poločas utkání v Teplicích byl poznamenán deštivým počasím, hráči kupili nepřesnosti a fotbalové krásy bylo poskrovnu. V opatrném začátku hostující Jánoš zkoušel v 5. minutě najít střílenou přihrávkou spoluhráče, ale podobně jako Fillo o několik minut později na druhé straně, neúspěšně. Další centr aktivního Filla pak v 19. minutě nebezpečně tečoval Kryštůfek, avšak Hanuš v brance Jihlavanů se zaskočit nenechal.

Za zmínku stojí střela teplického Breiteho z 36. minuty, byla pohotová, ale dosti nepřesná. Do zajímavé šance se v poslední minutě prvního poločasu dostával Mešanovič, ale po zdařilém zákroku domácího beka Lüftnera se nakonec kopal jen roh. Během úvodního dějství se ani jeden střelecký pokus nevešel mezi tři tyče.

To se jako prvnímu podařilo jihlavskému Jánošovi až v 52. minutě, ale Grigar v brance domácích si poradil. Už chvilku předtím zahrozili Tepličtí, kdy střela Filla jen těsně minula Hanušovu svatyni. Podobně si v 64. minutě vedl i Lüfter, který se snažil prosadit hlavou po rohovém kopu. Nebezpečně o tři minuty později vystřelil Krob, ale Hanuš se blýskl skvělým zákrokem. Teplice byly v těchto chvílích lepším týmem, ale ani Táborského střelu Hanuš za svá záda nepustil.

A tak zahřmělo na druhém konci hřiště - po přiťuknutí Dvořáka se v 85. minutě do dobré střelecké příležitosti dostával kapitám Jihlavských Vaculík, který se stal obětí nešikovného zákroku Dresslera. Nemohlo následovat nic než nařízení pokutového kopu, který sám faulovaný Vaculík mazácky proměnil. Teplice o dvě minuty z Bratanovičovy střely vytěžily jen roh, a tak mohl celek z Vysočiny skóre dokonce navýšit, ale Grigar se vyznamenal při střele Jánoše i velké šanci Fulneka. Na import třech veledůležitých bodů na Vysočinu už to ale vliv nemělo.

FK Teplice - FC Vysočina Jihlava 0:1 (0:0)

Gól: 85. Vaculík

ŽK: Vondrášek, Jablonský, Fillo, Lüftner - Krejčí.

Rozhodčí: Ardeleanu – Mencl, Kožár.

Diváci: 2841.

Teplice: Grigar - Hora, Lüftner, Jablonský, Krob - Dressler - Vondrášek (67. Táborský), Breite (76. Bratanović), Vachoušek, Fillo - Potočný.

FC Vysočina: Hanuš – Kryštůfek, Tlustý, Krejčí, Mišůn – Marek, Jánoš - Vaculík (90. Nerad), Demeter (80. Jungr), Fulnek – Mešanović (82. Dvořák).

Foto

Štítky FC Vysočina Jihlava, FK Teplice, 1. česká fotbalová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvěle! Vysočina Jihlava si veze cenné vítězství z Teplic | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.