Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vysočina v přípravném utkání proti Bohunicím dominovala

Včerejší přípravný duel proti třetiligovému Tatranu Bohunice byl ve znamení dominance FC Vysočina. Jihlavský celek zvítězil zaslouženě 5:1 (2:0), když dvakrát skóroval Matyáš Miška a po jedné brance přidali Miroslav Tureček, Matúš Lacko a Filip Vedral. Za hosty snižoval z penalty Kokorský.

Proti poslednímu celku MSFL v jihlavském dresu vyběhlo 20 fotbalistů. V aktuální přípravě dostali poprvé příležitost dva nadějní dorostenci – útočník Tomáš Zimmermann a reprezentační gólman Matyáš Trešl, jenž odchytal celý duel. Kompletní porci minut odkopal i levý bek Michal Záhradnik. V dresu soupeře se ve formě testu objevil středopolař Khalid Baba Labaran, jenž by po podzimním účinkování v divizní Polné mohlo pro jaro zamířit o soutěž výše.

Vysočina byla prakticky po celé utkání dominantním celkem s výrazným držením míče. A obléhání bohunického vápna vedlo k šancím a též ke vstřeleným brankám. O tu první se v 19. minutě postaral Tureček, jenž na dvakrát dorazil míč do sítě po závaru po rohovém kopu, který zahrával Šancl – 1:0. O deset minut později po pravém křídle pronikl do vápna Ogiomade, který předložil zpětnou přihrávku na penaltu skórujícímu Lackovi – 2:0.

Na 3:0 zvýšil poměrně krátce po nástupu do druhé půle Matyáš Miška. V 65. minutě Bohunicím vyšlo zahrání rohového kopu, po němž se ve velké šanci zjevil jeden z hostujících útočníků. Tonbulovi nezbylo nic jiného, než jej v pokutovém území faulovat. Penaltu bezpečně proměnil Kokorský – 3:1. Snížení jihlavské nakoplo k větší ofenzivní aktivitě, které vedlo k dalším dvěma krásným brankám v síti Tatranu. V 71. minutě směrem k hostující brance vyrazil stoper Vedral, který se nerozpakoval a z 20 metrů napálil míč levačkou k pravé tyči, od níž se odrazil do levé tyče a od té do sítě – 4:1. Poslední branka padla po průniku Křehlíka po pravém křídle, jeho centru na zadní tyč na Fraňka, který ve vápně našel Mišku. Ten v rohu vápna kulatý nesmysl zakroutil krásně do zadní šibenice – 5:1.

„Utkání určitě splnilo naše očekávání. Jak z hlediska výkonu našeho týmu, tak i z hlediska způsobu hry Bohunic. Překonávali jsme defenzivní blok soupeře v poslední třetině hry, hráli jsme aktivně a s míčem rychle od nohy. Trpělivě jsme si vypracovávali šance a vstřelené branky opravdu přišly. V prvním dějství jsme asi byli opticky o něco aktivnější a více jsme drželi balón, než ve druhé půli. Porovnání obou poločasů a jednotlivých výkonů si uděláme až na základě rozboru u videa," shrnul asistent trenéra Vojtěch Lampíř.

FC Vysočina - Bohunice 5:1 (2:0)

Branky: 19. Tureček, 28. Lacko, 51. a 74. Miška, 71. Vedral - 65. Kokorský (pen.)
ŽK: Tonbul
Rozhodčí: Starý - Hájek, Pfeifer
Diváci: 60

FC Vysočina: 1. Trešl – Chytrý, Piško, Sládek, Záhradnik – Tureček, Lacko – Ogiomade, Šancl, Selnar - Zimmermann. 2. půle: Trešl – Svoboda, Vedral, Tonbul, Záhradnik – Shudeiwa, Vítek – Křehlík Miška, Franěk - Tall.

Bohunice: Kunický - Bala, Krejčáí, Král, Řeřucha, Tilkeridis, Stambolidis, Šmerda, Tipoas, Labaran. Sřídali: Formánek - Ryšavý, Němec, Doubravský, Bednář, Suchý, Ševčík, M.Fila, Kokorský, Kotoun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky fotbal, Bohunice, Jihlava, Vysočina, příprava

Vysočina v přípravném utkání proti Bohunicím dominovala | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.