Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Lavičku Vysočiny Jihlava opouští asistent trenéra Michal Hipp, kádr doplnil krajní bek Martin Nový

Fotbalisté FC Vysočina ve středu 4. ledna absolvují první tréninkovou jednotku v roce 2017. Na startu zimní přípravy budou registrovat změny v hráčském i trenérském kádru. Jedinou novou tváří bude krajní obránce Martin Nový, naopak bude scházet asistent trenéra Michal Hipp, kterého nahradí dosavadní kouč juniorky Jan Kameník.

„Michal Hipp končí své působení v FC Vysočina přesně po roce. K rozvázání smlouvy s asistentem kouče Michala Bílka došlo po vzájemné dohodě. Na jeho místo jsme se rozhodli angažovat trenéra z vlastních zdrojů – čtyřiatřicetiletého Jana Kameníka," poskytl základní informace ředitel klubu Zdeněk Tulis.

Jan Kameník do Jihlavy přišel v létě 2015 ze Slovácka, aby se stal prvním manažerem nově vzniklé Regionální fotbalové akademie Kraje Vysočina. Po roce přijal nabídku FC Vysočina, aby se posunul do dospělého fotbalu a převzal juniorský tým.

FC Vysočina do zimního drilu vstoupí s kádrem dvaadvaceti hráčů a tří brankářů. „Soupisku opustili útočník Rostislav Šamánek a chorvatský pravý bek Zvonimir Blaić. Naopak jsme z hostování stáhli krajního záložníka Jakuba Fulneka a útočníka Tomáše Dubu. Jsem rád, že jsme v závěru roku uplatnili opci na přestup lotyšského reprezentanta Davise Ikauniekse, jenž v Jihlavě na podzim hostoval z FK Liepaja," uvedl sportovní manažer Milan Bokša.

Ten objasnil i příchod zatím jediné nové tváře v kádru: „Martina Nového jsme delší dobu sledovali a vážně jsme o jeho angažování uvažovali už v létě, kdy dal nakonec přednost hostování v Jablonci. Po skončení podzimu se znovu naskytla možnost tohoto sparťanského odchovance angažovat a my jsme ji uvítali. Jde o univerzálního fotbalistu, který spolehlivě zastane posty pravého i levého obránce, ale může nastoupit i na obou krajích zálohy."

Martin Nový (nar. 23.6.1993) prošel všemi mládežnickými kategoriemi Sparty Praha. V průběhu sezóny 2012/13 se nadějný obránce začal prosazovat ve sparťanské juniorce a zároveň naskočil i do několika zápasů „B" týmu v ČFL. V sezóně 2013/14 už se stal pilířem zadních řad juniorky. Po přesunu do dospělé kategorie se v létě 2014 jeho dalším působištěm stala Vlašim. V druhé lize během uplynulých dvou ročníků nastoupil do 49 zápasů a připsal si v nich celkem sedm vstřelených branek. Další krok v jeho kariéře představovalo podzimní hostování v Jablonci, kde nastoupil do 9 zápasů ePojisteni.cz ligy, v nichž odehrál 779 minut. V jabloneckém dresu odehrál i celé utkání proti Jihlavě, které se uskutečnilo 17. září 2016.

Kádr FC Vysočina na začátku zimní přípravy 2017

Brankáři: Hanuš, Kotnour, Rakovan

Obránci: Krejčí, Kryštůfek, Mišůn, Rosa, Tlustý, Urdinov, Nový

Záložníci: Batioja, Fulnek, Hronek, Novotný, Štěpánek, Šulek, Urblík, Vaculík, Vitásek, Záviška, Zoubele

Útočníci: Duba, Dvořák, Ikaunieks, Rabušic

Foto www.fcvysocina.cz | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky FC Vysočina Jihlava, Martin Nový, Michal Hipp, Jan Kameník, léto, FK Baumit Jablonec, Tomáš Duba, Michal Bílek, 1. FC Slovácko, Zdeněk Tulis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lavičku Vysočiny Jihlava opouští asistent trenéra Michal Hipp, kádr doplnil krajní bek Martin Nový | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.