Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Bedřichov ovládl podzimní část 1.A třídy. Odvedli jsme dobrou práci, ale postupem se zatím moc nezatěžujeme, zní z klubu

Fotbalový Bedřichov zažívá renesanci. A-tým jihlavského klubu odehrál velmi úspěšný podzim, zaznamenal jen tři ztráty a se 32 body ovládl svoji skupinu 1. A třídy. Mohl by tak směle pomýšlet na postup do krajského přeboru, trenér mladého celku Jan Göth však své svěřence nechce těmito myšlenkami příliš svazovat.

Je tomu necelých pět let, co se Bedřichov po dlouhé době slavně, a tak trochu překvapivě, prokousal do nejvyšší krajské soutěže – krajského přeboru. Následující dvě sezóny předčasně ukončila koronavirová pandemie, ta první kompletní znamenala sestup jihlavského celku do 1. A třídy skupiny B. Po loňské průměrné sezóně však letos došlo k významnému výsledkovému progresu a z Bedřichova je najednou velký aspirant na postup zpět do krajského přeboru.

„Ano, co se týče výsledků, tak nemohu být nespokojen, na tabulku se kouká hezky,“ hodnotí trenér Bedřichova Jan Göth. „Na druhou stranu kolikrát výkony i ve vítězných zápasech nebyly takové, jaké bych si úplně představoval,“ vidí i jisté nedostatky přísný kouč. Podle něj se jeho svěřenci potřebují zlepšit i mentálně, aby si i v důležitém zápase dovolili plně předvést to, co umějí.

To přisuzuje i nízkému věkovému průměru týmu, vždyť v základní sestavě na podzim pravidelněji nastupovali jen dva borci nad třicet let. „Kluci jsou šikovní a mají velkou perspektivu. Za ten rok, co jsem u týmu, udělali obrovský pokrok, s jejich nasazením jsem velice spokojen. Udělala se skvělá parta, každý ví, co se od něj na hřišti očekává,“ chválí na druhou stranu Göth, který též oceňuje, že se tým dokáže v zápasech prezentovat svým stylem hry.

Jeden z hráčů, který si za podzim zaslouží absolutorium, je dvaadvacetiletý Roman Diviš. Před sezónou ho tým zvolil za nového kapitána, následně ze sebe strhl nálepku věčného talentu a čtrnácti góly (v tabulce střelců se dělí o první místo) mužstvo doslova táhl ta titulem podzimního mistra. Chválu na svoji osobu spíše bagatelizuje. „Těžko říct, čím to je,“ usmívá se skromně mladík, „tuhle sezonu si všechno víc sedlo a týmu se od začátku daří. Hrajeme dobře, tlačíme se do útoku a vytváříme si hodně šancí. Pak je na mně, abych jich z pozice útočníka proměnil co nejvíce,“ dodává lakonicky Diviš.

Kapitán si pochvaluje, že mužstvo oproti loňsku dokázalo vyjít vítězně i z vyrovnaných zápasů. Na mysli má např. těsné výsledky proti Koutům, Želetavě nebo Jemnicku. „Myslím, že celkově jsme na podzim odvedli dobrou práci, ale je třeba si přiznat, že ke konci jsme si už nedokázali udržet takovou výkonnost jako na začátku sezóny,“ je si vědom Roman Diviš.

Bedřichov v první části sezóny nasbíral 32 bodů, před druhými Šebkovicemi má náskok dvou bodů. Jedinou porážku si připsal v derby v Lukách nad Jihlavou, pak už ztratil jen domácími remízami s Budišovem a právě Šebkovicemi. Je tedy na místě mluvit o postupových ambicích?

„Cílem pro jaro je především zlepšit věci, které se nám tolik v podzimní části nedařily. Jak jsem říkal, tým je ještě hodně mladý a nezkušený, takže se nechceme svazovat myšlenkami na postup. Chceme hlavně předvádět dobré výkony,“ popisuje lodivod Jan Göth. „Budeme chtít každý zápas vyhrát a uvidíme, na co to nakonec bude stačit,“ doplňuje ho Roman Diviš.

Ten se se svými spoluhráči bude do konce roku scházet na trénink jednou týdně. V lednu a únoru pak proběhne hlavní část zimní přípravy, v plánu jsou tři až čtyři tréninky týdně. Trenér Göth neočekává výrazný pohyb v kádru, filozofií klubu je pracovat výhradně s odchovanci, lze tak počítat s pomocí bedřichovských dorostenců.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto David Kratochvíl

Štítky Sokol Bedřichov, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bedřichov ovládl podzimní část 1.A třídy. Odvedli jsme dobrou práci, ale postupem se zatím moc nezatěžujeme, zní z klubu | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.