Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ukončí Vysočina výsledkově slabší období? V neděli dopoledne bude mít možnost proti rezervě Sparty

FC Vysočina v neděli uzavře první třetinu zápasů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v probíhajícím soutěžním ročníku. K utkání 10. kola nastoupí v neděli 24. září na stadiónu Viktorie Žižkov, který je domovským stánkem juniorky Sparty Praha. Duel proti tradičně nepříjemnému a nevyzpytatelnému soupeři má výkop stanoven na 10:30 hodin.

Praha bude v neděli žít podvečerním slavným derby pražských „S“ v Edenu, ovšem pozornost fanoušků FC Vysočina se bude upínat do Seifertovy ulice. Jihlavský tým bude chtít na žižkovském stadiónu získat tolik potřebné bodové a střelecké povzbuzení. Pohled na přehled dosud odehraných druholigových zápasů hovoří jasně. Zatímco v prvních pěti duelech Vysočina brala 13 bodů a vstřelila 14 branek, tak v posledních čtyřech utkáních je její bilance neporovnatelně skromnější – jediný vybojovaný bod a 3 branky z duelu s Chrudimí.

Čistě z hlediska nic neřešící historické bilance existuje velká šance, že by Vysočina mohla uspět. Proti juniorce Sparty má jednoznačně kladnou bilanci a pouze jednou z Prahy odjížděla s prázdnou. Proti záloze Letenských se jí dařilo i v uplynulém ročníku, kdy nejprve dovezla vítězství 1:3 a na konci března vybojovala domácí výhru 2:1. I dle aktuálního pohledu do tabulky je favoritem Vysočina, která dosud získala 14 bodů, proti 6 bodům „béčka“ Sparty, které se nyní nachází na 14. příčce tabulky. Body jí přineslo vítězství nad Chrudimí a tři remízy v Prostějově, ve Varnsdorfu a s Opavou.

Trenérský tým FCV si však velmi dobře uvědomuje, že se ke statistice upínat nelze: „Krom úvodního duelu sezóny, kdy Sparta prohrála 1:4 s Duklou, měl náš nadcházející soupeř k bodům vždy velmi blízko. Mnohdy dokázal jít do vedení a hned několikrát o příznivý výsledek přišel smolně v závěru zápasů. Navíc ve II. lize není slabých soupeřů či lehkých zápasů. Abychom v Praze uspěli, tak musíme podat maximálně koncentrovaný a kvalitní výkon,“ říká před nedělním duelem asistent trenéra Vysočiny Vojtěch Lampíř.

Ten tvrdí, že proti jeho svěřencům nastoupí velmi zajímavý a silný tým jak z hlediska taktického, tak i individuálních schopností. „Jeho postavení v tabulce rozhodně neodpovídá předvedeným výkonům. Sparťanští mladíci hrají ve vysoké intenzitě a v zajímavém rozestavení se třemi stopery v řadě, s dvojící středových záložníků, vysoko posazenými halfbeky a třemi útočníky. V obraně si musíme dát pozor nejen na šestigólového útočníka Schánělce, ale i na další talentované fotbalisty, jako je mozek týmu Kaštánek. Navíc se v sestavě mohou objevit i někteří hráči ze širšího kádru „áčka“, kteří výkon juniorky mohou výrazně pozvednout,“ upozorňuje Lampíř.

V posledních kolech se potýkáte s gólovou produktivitou. Zaměřujete se na tento aspekt více v tréninku? Nezvažujete výraznější změny v sestavě, abyste zlomili bodové neúspěchy posledních kol? „Nálada v kabině je dobrá a rozhodně si nemyslíme, že by teď mančaft procházel herním útlumem. Až na výkon na Dukle Praha jsme uplynulé čtyři duely zvládli dobře. Pravdou je, že v zakončení nám to nyní „nelepí“ a vždy nějaký kousek chybí. Logicky teď na koncovce a chování v poslední třetině hřiště na tréninku pracujeme. Věříme, že se to brzy zlomí. Asi trošku platíme daň za úvod sezóny, kdy našim soupeřům do sítě spadlo skoro všechno,“ hodnotí Vojtěch Lampíř, jenž se vyjádřil k sestavě pro nedělní utkání: „O změnách v sestavě či taktickém plánu, což samozřejmě nechci konkretizovat, určitě přemýšlíme. Už kvůli tomu, že s ohledem na vyloučení v duelu s Brnem nebude k dispozici pravý bek Svoboda. Po zranění se už mohou zapojit Shudeiwa či Křivánek.“

Ohodnoť článek

Foto FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Sparta Praha, druhá liga, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ukončí Vysočina výsledkově slabší období? V neděli dopoledne bude mít možnost proti rezervě Sparty | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.