Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Sobotní bitva o první místo. Vysočina bude hájit neporazitelnost na hřišti pražské Dukly

Ve výborné formě hrající fotbalisty FC Vysočina čeká další náročná výzva. V sobotu 19. srpna od 17:00 hodin nastoupí na Julisce proti tradičnímu soupeři, který se netají jednoznačnými postupovými ambicemi. V těžkém duelu proti Dukle Praha bude ve hře udržení jihlavské ligové neporazitelnosti a též první příčka FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY!

Působení FC Vysočina v ligových soutěžích není, na rozdíl od pražské Dukly, příliš dlouhé. Ovšem v odehraných 23 ročnících hned ve 14 z nich poměřila Jihlava své síly s celkem z Julisky. Pohled na bohatou historii vzájemných utkání staví do úspěšnější role Duklu, která zvítězila 11krát z celkových 28 zápasů, zatímco Vysočina jen 6krát. Plnou měrou se na tom podepsal uplynulý druholigový ročník, v němž tým exjihlavského kouče Petra Rady dvakrát zvítězil, šestkrát skóroval a Jihlavě neumožnil ani jednu gólovou radost. Vysočině se proti nadcházejícímu soupeři vůbec nedařilo ani v poslední zimní přípravě. Je tedy co napravovat.

Exligová Dukla ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE načala pátý ročník po sestupu z nejvyšší soutěže. Na jeho startu dala dohromady nejsilnější mančaft za poslední roky s jednoznačným cílem vrátit se mezi českou elitu. Velezkušený Petr Rada se může opřít o kádr, který skvěle zvládl jarní část. S 30 body skončil na 2. pozici jarní tabulky a díky této stíhací jízdě mu jen o 4 body utekla baráž o ligu. Ambiciózní vedení pražského klubu netají, že v aktuálním ročníku myslí na vyšší příčky, čemuž odpovídá i dění v kádru. V létě jej vhodně doplnili perspektivní Zeronik (Slavia Praha) a Hašek (Chrudim) a též velmi zkušení borci – exteplický Vondrášek a útočník Michal Škoda, který naposledy působil v Českých Budějovicích. Naopak do Teplic zamířil sparťanský host Havelka a angažmá v polské Ondře Opole upřednostnil stoper Piroch.

Celek z Julisky svoji kvalitu potvrzuje od úvodního druholigového kola, v němž dominoval 1:4 na půdě juniorky Sparty. Ve 2. kole však narazila kosa na kámen a Radův tým na svém stadiónu padl s neméně ambiciózním Vyškovem 2:4. Dukla se však oklepala nejlepším možným způsobem, když vzápětí vyhrála na stadiónu exligové Zbrojovky 0:2. Následoval tříbodový zisk s Varnsdorfem a pondělní jasná výhra z Viktorie Žižkov. Celkový zisk 12 bodů a 17 vstřelených branek znamená pouze jednobodové manko na vedoucí Vysočinu a Vyškov a dává sobotnímu duelu náboj bitvy o 1. příčku tabulky. A též poměření dosud nejlepších ofenziv II. ligy.

Jak vidí sílu kádru Dukly asistent trenéra Vojtěch Lampíř? Může upozornit na přednost týmu našeho sobotního soka? „Je to rozhodně ofenzíva, což ostatně ukázalo i poslední kolo, kdy Dukla zaznamenala 5 branek na Žižkově. Disponují výborným přechodem do útoku, kdy se mohou opřít o rychlé křídelníky a nebezpečné útočníky. Ale i Dukla má své slabiny, kterých budeme chtít využít.“

Vnímáte nadcházející zápas na Julisce jako dosud nejtěžší v rozběhlém ligovém ročníku? Půjdete do něj s větším důrazem na defenzívu? „Z hlediska pohledu do tabulky, počtu vstřelených gólů na straně Dukly či dle jmen na soupisce lze na utkání skutečně takto nahlížet. Navíc hrajeme venku. Na druhou stranu Opava, Líšeň či Táborsko též disponují velice kvalitními týmy. Rozhodně ale na Julisku nepřijedeme bránit, nebudeme měnit naši taktiku nebo nějak kalkulovat. Chceme se soustředit na sebe, na naši hru,“ zdůraznil asistent trenéra Davida Oulehly.

Zvažujete změny v sestavě nebo hodláte vsadit na jedenáctku, které skvěle vyšlo utkání s Táborskem? „Určitě se o některých změnách či posunech bavíme. Těší nás, že se nám prakticky vyprázdnila marodka, na níž zůstává jen mladík Šancl. Do tréninku se už vrátil i Shudeiwa, přestože patří mezi ty, kteří ještě do ideální zápasové kondice musí něco dotrénovat,“ doplnil Lampíř.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Dukla Praha, fotbal, druhá liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sobotní bitva o první místo. Vysočina bude hájit neporazitelnost na hřišti pražské Dukly | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.