Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

První kolo divize ve znamení derby. Polná porazila Velkou Bíteš, Pelhřimov nestačil na Humpolec

Protože je ve fotbalové divizi D hned 11 týmů z Vysočiny, není o krajská derby nouze. První kolo upoutalo těsným vítězstvím Humpolce v Pelhřimově, výhrou nováčka z Polné nad Velkou Bíteší, nebo jednoznačnou výhrou Nového Města nad Žďárem nad Sázavou.

V Pelhřimově se na obnovenou premiéru v divizi přišlo podívat přes 800 lidí, velkou radost ale z výsledku neměli. V okresním derby proti Humpolci prohrávali od první minuty, kdy se prosadil Savi. Za domácí z penalty srovnal Poul, ale konečnou podobu výsledku dal opět Savi - 1:2.

Návrat do divize oslavila i Polná, ta dokonce tříbodovým ziskem. Proti Velké Bíteši sice doma prohrávala po brance Pokorného, ale ještě do konce poločasu dokázala otočit po úspěšných pokusech Voráčka a Čalouda - 2:1. 

Druhé okresní derby, tentokrát žďárské, přineslo nakonec jednoznačný výsledek. Domácí Nové Město vedlo nad Žďárem nad Sázavou díky Partlovi, do přestávky ale stačil vyrovat Šerý. O konečné skóre rozhodla mimořádně povedená poslední půlhodina Vrchoviny, krátce po sobě se trefili Nečas, Švanda a Půlkrábek - 4:1.

Ždírec nad Doubravou hostil Velké Meziříčí, které prohrávalo brzkým gólem Vrány, konečnou remízu 1:1 ale v závěru zajistil Havlík. Stejným výsledkem skončil i souboj Havlíčkova Brodu se Starou Říší, když se nejprve z penalty prosadil Čížek, ale domácím bod za remízu ve druhém poločase vystřelil Coufal.

Jedenáctý zástupce Kraje Vysočiny v divizi D Speřice Lanžhotu vzdorovaly jen první poločas, který skončil 2:3, za domácí skŕovali Jančík a Svoboda z penalty. Ve druhém dějství Moravané nepřipustili drama a přidali další dva góly - 2:5 

  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pavel Skryja

Štítky fotbal, divize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První kolo divize ve znamení derby. Polná porazila Velkou Bíteš, Pelhřimov nestačil na Humpolec | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.