Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Infarktový závěr přinesl pro Vysočinu premiérové tři body, Opavu porazila 2:1

Velmi dramatické rozuzlení měl hned první zápas fotbalové Vysočiny v letošním druholigovém ročníku. Proti Opavě prohrávala a krátce poté, co srovnala, přežila soupeřovu penaltu. V páté nastavené minutě pak přinesl radost do domácích ochozů Franěk.

Do první větší šance zápasu se dostala Opava, ale Kopečný v zajímavé pozici nastřelil domácího beka. Ofenzívu domácích pak připomněl Selnar, jeho rána šla ale vedle. Brankou neskončil ani závar v opavském vápně.

Po přestávce byl k vidění zajímavější fotbal. O něco nebezpečnější byla Jihlava, Araujo-Wilson ale pálil vedle. Hodně blízko byl k otevření skóre Fila, jeho pokus ale zastavilo břevno Slezanů. Pak ale dala o sobě vědět Opava, konkrétně Blecha. Z přímého kopu minul jen těsně, ale chuť si spravil vzápětí - po přihrávce Šiguta v 68. minutě uklidil míč přesně k tyči.

Vysočina vyrovnala v 82. minutě, kdy faul ve vápně potrestal precizně provedenou penaltou Selnar. Stejnou příležitost dostal o chvíli později i opavský Hýbl, z pokutového kopu ale rozezvučel jen tyč! Trest pro Opavské přišel v nastavení. K zakončení se po odraženém míči dostal Franěk a svoji střelou pod břevno rozjásal jihlavský stadion.

FC Vysočina Jihlava - SFC Opava 2:1 (0:0)

Branky: 82. Selnar (pen.), 90+5. T. Franěk – 68. Blecha.

Jihlava: Soukup – T. Svoboda, Tombul, Vedral (C), Farka (77. Tall) – Lacko, Pešek – Fila (68. Ogiomade), Tureček (68. T. Franěk), Selnar – Araujo-Wilson (89. Chytrý).

Opava: A. Richter – Kopečný, Janoščín (C), Helebrand, Kadlec – Omale, Blecha (81. Gorčica) – Haitl, Ondráček, Hýbl (90+3. Vincour) – Velička (59. Šigut).

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Javůrková, FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Opava, fotbal, druhá liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Infarktový závěr přinesl pro Vysočinu premiérové tři body, Opavu porazila 2:1 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.