Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fotbalová Vysočina už podruhé mění trenéra. Po debaklu ve Varnsdorfu byl odvolán trenér Smetana

Od fotbalistů Jihlavy byl den po debaklu 2:7 na hřišti Varnsdorfu odvolán trenér Ondřej Smetana, který druholigové mužstvo vedl od loňského října. V nedělním utkání proti Dukle Praha ho nahradí asistenti Michal Vávra a Tomáš Palinek. Vedení FC Vysočina o tom informovalo na klubovém webu.

Na začátku jarní části druhé ligy zaznamenalo Smetanovo mužstvo pět zápasů bez prohry, avšak také s jedinou výhrou. Poté následovala těsná domácí prohra s Líšní, vaz pak trenérovi zlomil výkon a výsledek ve Varnsdorfu. Po něm je Vysočina na desátém místě s pětibodovým náskokem na sestupové příčky.

„Výkony týmu v posledních kolech prostě nebyly dobré. Cítili jsme, že hráči ve finiši sezony potřebují dodat impulz, který by měl zvrátit negativní výkonnostní trend,“ uvedl předseda představenstva Lukáš Vaculík. O novém trenérovi desátého týmu tabulky se rozhodne po nedělním duelu.

Čtyřicetiletý Smetana, který na podzim nahradil Jana Kameníka, tak vedl Jihlavu pouze v deseti druholigových zápasech s celkovou bilancí dvou výher, čtyř remíz a čtyř porážek. 

Rozhodnutí vedení klubu se příliš nepozdává některým fanouškům. „Neni nad to vykašlat se na posílení kádru během zimy a v případě horších výsledků následně ukázat prstem na trenéra. Je-li vedení nespokojeno, mělo by hledat vinu hlavně u sebe. Současný tým na první polovinu druhé ligy prostě nemá,“ hodnotí v diskuzi Lukáš Novotný, ke kterému se s podobnými názory přidávali další. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Vysočina Jihlava

Štítky Sport, fotbal, druhá, Jihlava, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová Vysočina už podruhé mění trenéra. Po debaklu ve Varnsdorfu byl odvolán trenér Smetana | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.