Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Fotbalisté Vysočiny v minulém týdnu začali zimní přípravu. V domácích podmínkách a s posilami z vlastní líhně

Období odpočinku a individuálních tréninků je u konce. Fotbalisté FC Vysočina se v minulém týdnu znovu sešli, aby zahájili zimní blok s množstvím tréninků a zápasů. Na úvodním tréninku nechybělo několik mladíků z klubové líhně a též jim byl ve finální podobě představen realizační tým kouče Ondřeje Smetany.

Vysočina Jihlava absolvuje zimní přípravu v domácím prostředí. Zde mohou využít kvalitních tréninkových podmínek, dobře připravených terénů, umělé trávy v areálu Na Stoupách a posilovny na stadiónu. Za sebou má i úvodní přípravný modelový zápas "žlutých proti modrým", ve kterém nastoupily dvě jedenáctky hráčů zařazených do zimní přípravy.

Na ordinování náročných a pestrých tréninkových dávek není kouč Smetana rozhodně sám. Jeho asistenty jsou Michal Vávra a nově nastoupivší Tomáš Palinek, jenž dlouhé roky působil v Olomouci a naposledy byl asistentem u juniorky Sigmy. Gólmany má v péči nadále Tomáš Pokorný a post kondičního trenéra obsadil Dominik Špavelko, s nímž má Smetana velmi dobré zkušenosti z přípravy ostravského Baníku.

Mezi šestadvacítkou fotbalistů, kteří figurují na startu zimního bloku FCV, schází krajní obránce či stoper Vojtěch Křišťál. Třiadvacetiletý jihlavský odchovanec projevil zájem přestoupit a nyní probíhají jednání o změně dresu.

Naopak byla v kabině „áčka“ rozšířena už tak velmi početná kolonie mladíků a produktů mládežnické líhně FCV. V zimní přípravě dostane šanci kometa podzimní části dorostenecké ligy a český reprezentant U18 Filip Šancl, kterému je teprve 17 let. Už během podzimní části se do kádru prvního celku zařadili další dorostenci – levý obránce Dominik Farka a ofenzivní hráč Michal Záhradnik. Do kádru U19 věkem náleží i třetí gólman Petr Janota a křídelník Lukáš Fila. Jen o rok starší jsou další odchovanci – stoper Daniel Jiřík, křídelník Miroslav Křehlík a středopolař Jan Vítek.

Kádr FC Vysočina na startu zimní přípravy:

Brankáři: Adam Jágrik, Petr Janota, Pavel Soukup

Obránci: Dominik Farka, Šimon Gabriel, Irodotos Christodoulou, Daniel Jiřík, Jaroslav Peřina, Milan Piško, Tomáš Svoboda, Filip Vedral

Záložníci: Lukáš Fila, Tomáš Franěk, Miroslav Křehlík, Radek Křivánek, Matúš Lacko, Marvis Amadin Ogiomade, Jakub Selnar, Fares Shudeiwa, Filip Šancl, Miroslav Tureček, Jan Vítek, Michal Záhradnik, Lukáš Zoubele

Útočníci: Justin Araujo-Wilson, Mame Alassane Tall

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, fotbal, druhá liga, zimní příprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Vysočiny v minulém týdnu začali zimní přípravu. V domácích podmínkách a s posilami z vlastní líhně | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.