Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 26. září 2024  |  Svátek má Andrea
Bez reklam

Černá série u konce! FC Vysočina poprvé v sezoně vyhrála, Mladou Boleslav porazila 2:1

Dvanáct kol dlouhá série bez vítězství je konečně pryč. Vysočina vydolovala tolik kýženou výhru v domácím utkání proti Mladé Boleslavi. Po bojovném výkonu a gólech Rabušice a Urblíka má nyní 9 bodů a patří jí 15. příčka tabulky s jednobodovou ztrátou na čtrnáctý Hradec Králové.

Hosté začali zostra, Mebrahtu si ve 2. minutě navedl míč a povedenou střelou rozezvučel Hanušovu levou tyčku. to hned první velká jihlavská šance skončila v síti. Zoubele se dobře uvolnil na pravém křídle a ještě lépe přihrával na nabíhajícího Rabušice, který ve 12. přehodil vybíhajícího Diviše - 1:0. Netrvalo dlouho, konkrétně šest minut, a bylo srovnáno, Přikryl pěkným centrem našel hlavu Klobásy, jenž mířil mimo dosah jihlavského brankáře - 1:1. O chvíli později Matějovský hledal Přikryla, na domácího Hanuše si ale nepřišel. Na druhé straně těsně před půlí hlavičkoval po rohu těsně mimo Krejčí.

V úvodu druhé poločasu zahrozil opět Přikryl, ale Hanuš ve spolupráci s tyčkou změnu skóre nedopustil. To se měnilo až v 67. minutě, kdy si odražený míč na vápně našel Urblík a nechytatelnou dělovkou naklonil misky vah na jihlavskou stranu - 2:1. Domácí byli při chuti, do zakončení se dral nejprve Zoubele, hned po něm Urblík, ale Diviš ani zasahovat nemusel. Mladoboleslavští si v závěru vypracovali tlak, ale vyloženou příležitost nikoliv, proto mohli domácí po závěrečném hvizdu letos poprvé okusit opojný pocit vítězství.    

FC Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:1)

Góly: 12. Rabušic, 67. Urblík – 18. Klobása. 

Rozhodčí: Machálek – Wilczek, Vlasjuk.

Diváci: 2594.

FC Vysočina: Hanuš – Tlustý, Krejčí, Rosa, Mišůn – Štěpánek, Urblík – Batioja (90. Vaculík), Dvořák, Zoubele (82. Hronek) – Rabušic (90+1. D. Ikaunieks).

Ml. Boleslav: Diviš – Pauschek (82. Takács), Kúdela, Da Silva, Fleišman – Přikryl, Matějovský, Mareš, M. Vukadinovič (73. Chramosta) – Klobása, Mebrahtu.

Foto Dalibor Mašek

Štítky FK Mladá Boleslav, FC Vysočina Jihlava, FC Hradec Králové, Da Silva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Černá série u konce! FC Vysočina poprvé v sezoně vyhrála, Mladou Boleslav porazila 2:1 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.