Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

První vítězství nebylo daleko. Vysočina před koncem ztratila vedení a v Brně remizovala 1:1

Ani na dvanáctý pokus to nevyšlo. Vysočina Jihlava znovu nedokázala vyhrát svoje utkání v rámci letošního ročníku 1. ligy. Na hřišti brněnské Zbrojovky sice vedla brankou Dvořáka, naději na tři body ale deset minut před koncem uhasil Škoda. Tým z Vysočiny i nadále okupuje předposlední příčku tabulky.

Hosté z Jihlavy začali utkání velmi aktivně, v úvodu se dostali několika velmi zajímavých příležitostí, velkou roli v nich hrál útočník Rabušic. Nejprve jeho střelu vyrazil Melichárek a poté nabíjel spoluhráči Batiojovi, který míč jen těsně netrefil. Největší možnost ale prováhal ve 24. minutě, kdy tváří v tvář Melichárkovi nechal opět vyniknout brněnského brankáře. Na druhé straně se po chybě obrany dostal do úniku Hyčka, ale Hanuš jeho přehození předvídal. Následně střílel domácí Škoda, tentokrát jihlavský brankář míč vytěsnil na roh. Ve 42. minutě se Jihlava dostala do vedení - míč putoval po ose Rabušic - Batioja - Dvořák a posledně jmenovaný uklidil míč do protipohybu gólmana. 

Brňané vstoupili do druhé půle lépe než do první, důkazem byla pěkná hlavička Škody, i tentokrát míč zkrotily Hanušovy rukavice. O chvíli později prostrčil Dvořák Rabušicovi, i tentokrát si však v jasné příležitosti vylámal zuby na Melichárkovi. Hanušovu pozornost poté vyzkoušel Lutonský, ale až akce ze 79. minuty znamenala vyrovnání. Mladý Růsek pronikl středem pole a narýsoval pas Škodovi, který už tentokrát nazaváhal, obstřelil Hanuše přesně k tyči - 1:1. Přesto si nakonec Jihlava mohla odvézt body, po Zoubele přízemním centru zblízka pálil Hronek, ale jen do nohou přesouvajícího se Melichárka. V závěru po závaru střílel i domácí Hyčka, ale hodně mimo.

FC Zbrojovka Brno - FC Vysočina Jihlava 1:1 (0:1)

Branky: 79. Michal Škoda (Růsek) – 42. Dvořák (Batioja).

Rozhodčí: Příhoda – Koval, Vitner.

Brno: Melichárek – Sedlák, Kijanskas, Vraštil (76. Růsek), Lutonský – Polák (C), Lacko (62. Krejčí) – Hyčka, Michal Škoda, Vávra (46. Pašek) – Řezníček. 

Jihlava: Hanuš – Tlustý, Krejčí (C), Rosa, Mišůn – Štěpánek, Urblík (87. D. Ikaunieks) – Vaculík (C) (78. Hronek), Dvořák, Batioja (82. Zoubele) – Rabušic. 

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky FC Vysočina Jihlava, FC Zbrojovka Brno, Michal Škoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První vítězství nebylo daleko. Vysočina před koncem ztratila vedení a v Brně remizovala 1:1 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.