Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Překvapení se nekonalo. Vysočina Jihlava prohrála na Spartě 3:0 a zůstává předposlední

Přestože se Spartě v předchozím období příliš výsledkově nedařilo, Vysočině Jihlava se dnes v Praze nepodařilo získat ani bod. Soupeř byl od začátku znatelně lepší a celkem v poklidu si dokráčel k vítězství 3:0. Po desátém kole 1. ePojisteni.cz ligy zůstává na patnáctém místě.

Utkání mělo očekávaný scénář, domácí kontrolovali hru a útočili do zatažené zkonzolidované jihlavské defezívy. Přestože měli občas problém s předfinální fází, na velkou šanci se dlouho nečekalo. Na Kadlecův centr si naběhl Lafata a v pádu minul jihlavskou branku. Z tlaků Pražanů se zčistajasna po standardní situaci zjevil ve vyložené šanci Tlustý, ale nezpracoval si míč ideálně, nechal se rozhodit domácím obráncem a trefil jen Koubka v brance domácích.O chvíli později, ve 30. minutě, se už skóre měnilo. Mareček centroval do vápna, Lafatovu hlavičku ještě zblokoval Mišůn, ale míč se odrazil zpět ke sparťanskému útočníkovi, který jej dopravil za Hanušova záda. Za dalších pět minut mohlo být pro Jihlavany ještě hůř, na Holzerův střílený centr jen těsně nedosáhl skluzující Kadlec. 

První desetiminutovka druhého polčasu přinesla konečné rozhodnutí o tom, komu dnes připadnou tři body. Nejprve ještě Juliš mířil po rohu hlavou vedle, ale hned v 51. minutě se náskok Sparty zdvojnásobil. Dočkal přihrál na Karavajeva, ten si míč připravil a krásnou ráno z 25 metrů překonalů jihlavského brankáře. Za další tři minuty už to bylo o tři góly. Kadlece v samostatném úniku Hanuš vychytal, na dorážku Lafaty byl už krátký. Sparta hrála uvolněně a připravovala si další šance, za zmínku stojí pěkná střela Marečka, kterou Hanuš vyrazil, a lob Pulkraba, který mířil nad. I Jihlava mohla zaznamenat čestný úspěch, domácí gólman Koubek ale svoji předchozí chybu včas napravil.

AC Sparta Praha - FC Vysočina Jihlava 3:0 (1:0)

Branky: 30. Lafata, 51. Karavajev, 55. Lafata. Rozhodčí: Pechanec – Peřina, Boček. Diváci: 8447.

Sparta Praha: Koubek – Karavajev, Mazuch, Mario Holek, Michal Kadlec – Juliš (80. Havelka), Dočkal, Mareček, Holzer (67. Dudl) – V. Kadlec, Lafata (71. Pulkrab). 

Vysočina Jihlava: Hanuš – Tlustý (75. Blaič), Rosa, Krejčí, Mišůn – Hronek, Zoubele – Vaculík (59. Vitásek), Dvořák, D. Ikaunieks – Rabušic (46. Batioja). 

 

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky FC Vysočina Jihlava, AC Sparta Praha, Michal Kadlec, Mario Holek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Překvapení se nekonalo. Vysočina Jihlava prohrála na Spartě 3:0 a zůstává předposlední | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.