Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Fotbalová Jihlava roli favorita nezvládla, a Vyškov tak slaví záchranu

Zatímco fotbalisté Vysočina Jihlava už hrají jen o lepší umístění, jejich sobotní soupeř z Vyškova hrál o záchranu, a pro jistotu potřeboval vyhrát. Jihlava zajížděla do Drnovic, kde Vyškov hraje své domácí utkání v roli mírného favorita. Vyškov je v druholigové tabulce o 5 míst pod nimi a na vítězství čeká už sedm zápasů. Jihlavští vstupovali do zápasu posilněni poslední výhrou z přestřelky se sestupujícím Žižkovem.

Vstup do utkání ale měla Jihlava katastrofální. Hned v první minutě totiž inkasovala. Vyškovský Kanakimana ukázal svou rychlost na levé straně a prudkou ranou na bližší tyč otevřel skóre. Odpověď z Vysočiny na sebe nenechala dlouho čekat. Ve třinácté minutě se tentokrát na pravé straně hřiště narodil brejk, který zakončil nejlepší jihlavský střelec Jakub Selnar. Jeho přízemní ránu tečoval nešťastně Štěpánek a Kinský se po míči natahoval marně. Vyškov se během první půle mohl vrátit zpět do vedení opět díky aktivnímu Burunďanovi v jeho dresu Kanakimanovi, šancí měl hned několik, ale v té největší neobstřelil Jágrika.

Ve druhém poločase se po čtyřech šancích Jihlavských opět ukázalo sportovní pravidlo „nedáš, dostaneš“. Pod gól se velkou měrou podepsal brankář hostů Adam Jágrik, který špatně odhadl výšku centrovaného míče, nedosáhl na centr a obránce Filip Štěpánek pak již zakončoval do opuštěné branky.

Vyškov coby nováček soutěže splnil vytoužený cíl a udržel svoji příslušnost ve druhé lize. Jihlava po vyrovnaném utkání odjíždí z jižní Moravy s prázdnou.

MFK Vyškov - FC Vysočina Jihlava 2:1 (1:1)

Branky: 1. Kanakimana, 84. F. Štěpánek – 13. Selnar

Rozhodčí: Starý – Machač, Slavíček. Diváci: 462

Vyškov: Kinský – Harušťák, F. Štěpánek, Srubek (46. Ilko), Němeček – Lahodný, Cabadaj (46. Moučka) – Kanakimana, Dan Jambor (62. M. Sedlák), Klesa (C) (71. Lacík) – O. Vintr (62. Macej).

Jihlava: Jágrik – T. Svoboda, T. Vlček, Krčík, Křišťál – Lacko (C) – Selnar (85. Vítek II), Křivánek (75. Fila), Tureček (85. Vedral), Peřina (60. Shudeiwa) – Tall (60. Zoubele).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MFK Vyškov

Štítky fotbal, FC Vysočina, Jihlava, Vyškov, prohra, FC Vysočina Jihlava, FK Viktoria Žižkov, 1. FK Drnovice, Filip Štěpánek, Jakub Selnar, MFK Vyškov, Dan Jambor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová Jihlava roli favorita nezvládla, a Vyškov tak slaví záchranu | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.