Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Osm tréninků a dva zápasy týdně. Fotbalisté Vysočiny nastoupili do zimní přípravy

Fotbalisté FC Vysočina Jihlava se po zasloužené dovolené opět vrátili do fotbalového prostředí. Po individuální přípravě, kterou jim jejich realizační tým nachystal, jim začátek zimní přípravy v tomto týdnu zpestřily zdravotními testy, které proběhly v pátek 7. ledna.

Zimní příprava by měla trvat zhruba osm týdnů, než se rozběhne druhá nejvyšší fotbalová soutěž, kde se jihlavský celek utká s pražskou Duklou, a to v sobotu 5. března na Julisce. V každém týdnu by hráči měli absolvovat 8 tréninkových jednotek plus jeden nebo dva zápasy.

Domluvená přípravná utkání jsou zatím s Mladou Boleslaví 19. ledna, s Živanicemi 22. ledna, s Chrudimí 26. ledna, s Vlašimí 29. ledna a se Slováckem B, kde by utkání mělo proběhnout v sobotu 5. února. „Další přátelské zápasy pro následující týdny jsou v jednání,“ svěřil se sportovní ředitel klubu Lukáš Vaculík.

Přípravu by mělo absolvovat 22 hráčů a 3 brankáři. Do tohoto počtu se řadí také dva hráči ze staršího dorostu, Miroslav Křehlík a Jan Vítek, kteří tak dostávají svou šanci nahlédnout do dospělého fotbalu. Kádr pro jarní sezónu by jinak neměl projít mnoha změnami, až na jedinou, a to odchod Sebastiana Chocholatého, který odchází na Žižkov. 

„Žádnou jinou změnu zatím neřešíme. Zájem o naše hráče během zimní přestávky sice byl, ale nedošlo k dohodě s žádným jiným klubem, a pokud tomu tak bude i nadále, žádné velké příchody nových hráčů neplánujeme,“ řekl Vaculík.

Přeci jenom do začátku zimní přípravy nenaskočí všichni hráči. Jedna z výjimek je obránce Irodotis, který je nakažený nemocí Covid-19 a má nařízenou karanténu. Další z hráčů je útočník Justin Araujo-Wilson, který se k týmu připojí až 10. ledna. Posledním hráčem je Mame Alassane Tall, který čeká na vydání potřebného víza, které by mělo být v co nejbližší době vyřízené.

„Je ale možné, že se v průběhu ledna či února objeví nějací hráči na zkoušku, ale to by bylo s výhledem do budoucna,“ avizoval sportovní ředitel. Jedním takovým je Lukáš Musil, ročník 2001, kterého čeká zimní příprava v FC Vysočina Jihlava.

Realizační tým bude v nezměněné podobě jako tomu bylo na konci podzimní části, pouze se rozšíří o kondičního trenéra Jana Budějského, který působí v dorosteneckých kategoriích, a trenéra Michala Veselého, který trénuje současnou jihlavskou rezervu. Tito dva trenéři absolvují některé tréninkové jednotky s A týmem.

Ohodnoť článek

Štítky Vysočina Jihlava, zimní příprava, program, FC Vysočina Jihlava, fotbalista, trenér, Lukáš Vaculík, FK Dukla Praha, FK Mladá Boleslav, 1. FC Slovácko, FK Viktoria Žižkov, Jan Vítek, Michal Veselý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osm tréninků a dva zápasy týdně. Fotbalisté Vysočiny nastoupili do zimní přípravy | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.