Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Fotbalový trenér Hipp před sobotním zápasem: Mám příjemné starosti se složením sestavy

V sobotu 10. září sehrají fotbalisté FC Vysočina premiérové prvoligové utkání proti Karviné. Naváží tak na poměrně bohatou bilanci vzájemných druholigových zápasů s tímto slezským klubem. Důležité utkání 6. kola ePojisteni.cz ligy vypukne na novém karvinském stadionu v 17 hodin.

Prvoligový fotbal se v létě vrátil do Karviné po sedmnácti letech. Stalo se tak v ideální moment, neboť byla právě završena výstavba útulného městského stadionu, která probíhala přes dva roky. Zároveň se Karviná po sestupu Baníku Ostrava stala jediným zástupcem Slezska mezi českou fotbalovou elitou. Zdá se, že nováček je na ligové boje připraven velmi dobře. Ustál výrazné oslabení dlouholetého generálního partnera v podobě společnosti OKD, dokázal posílit kádr a po 5. kole ePojisteni.cz ligy má na svém kontě cenných sedm bodů za výhry nad Duklou Praha a v Mladé Boleslavi. Tým kouče Webera navíc remizoval s Brnem a blízko bodového zisku byl v úvodním kole v Jablonci.

Jaké informace má o nadcházejícím soupeři jihlavský kouč Michal Hipp? Jsou pro něj dosavadní výsledky a výkony Karviné překvapením? „Karviné se podařilo sestavit kvalitní a ambiciózní kádr. Jeho výsledky rozhodně nejsou náhodné. Náš nadcházející soupeř se prosazuje týmovostí a hladem po úspěchu. Rozhodně netrpí nováčkovskou ustrašeností. Karvinský kádr představuje zajímavý mix hráčů. Jsou tu mimořádně zkušení fotbalisté, jako Laštůvka, Janečka, Eismann, Jurčo nebo Košťál, dále hráči, kteří se jiných klubech neprosadili, jako Moravec, Dreksa, Hošek, Okleštěk či Budínský. Další skupinu tvoří hostující fotbalisté Voltr či Holík a pak se trenéru Weberovi daří do týmu zapracovávat mladé odchovance.“

Na které hráče si budou muset dát jihlavští fotbalisté v sobotu pozor? „Karvinská hra se opírá o výraznou osu, kterou tvoří gólman Laštůvka, stoper Dreksa, středové duo Šisler a Janečka a kanonýr Jurčo,“ upozornil Hipp.

Hráči FC Vysočina mají za sebou čtrnáctidenní tréninkový blok během reprezentační pauzy. „Myslím si, že nám přišla vhod. Měli jsme prostor důkladně si zanalyzovat pět odehraných kol a kvalitně potrénovat. Přitom jsme se soustředili na momenty, u nichž jsme cítili, že nás v dosavadním průběhu sezony tlačí bota. Zaměřili jsme se na organizaci hry směrem do ofenzivy i defenzivy, věnovali jsme se týmové i individuální taktice a naše pozornost se zaměřila na finální fázi a zakončení. Z tréninkového mikrocyklu mám velmi dobrý pocit. Nejen proto věřím, že je v našich silách v Karviné bodovat,“ zdůraznil kouč FC Vysočina.

Hipp si pochvaluje i zdravotní stav svých svěřenců. „Velice rád konstatuji, že máme marodku takřka vyprázdněnou. Zůstává na ní jen Kryštůfek. Naplno už trénují i Novotný, Tlustý, Šulek a Krejčí. Po pěti odehraných ligových kolech mám konečně příjemné starosti, jak složit základní sestavu,“ uzavřel trenér Michal Hipp.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a MFK Karviná: 10 utkání  5 – 4 – 1   20 : 12

Poslední vzájemné utkání: 29.4.2012 - Vysočina využila šanci na druhou příčku II. ligy, když po bezbrankové půli remizovala na půdě MFK OKD Karviná 1:1. Skóre utkání otevřel v 61. minutě zkušený bývalý bosenský reprezentant Vladavić, ovšem snahu Vysočiny o vyrovnání dokázal korunovat v 79. minutě Igor Obert, který se šťastně trefil po odraženém míči z rohového kopu. Jihlavští fotbalisté jsou nyní na postupovém místě a udělají maximum pro to, aby už z ní nespadli.

Tisková zpráva | Foto Dalibor Mašek

Štítky MFK Karviná, fotbal, trenér, FC Vysočina Jihlava, fotbalista, Michal Hipp, OKD, FC Baník Ostrava, FK Dukla Praha, FK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalový trenér Hipp před sobotním zápasem: Mám příjemné starosti se složením sestavy | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.