Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Začíná druhá fotbalová liga, Vysočina v pátek podvečer hostí Varnsdorf

FC Vysočina Jihlava odehraje svůj první zápas v novém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA proti FK Varnsdorf. Pro nového trenéra Jana Kameníka to bude první soutěžní zápas na lavičce Vysočiny. Odstartuje vítězstvím? To se dozvíme v pátek 23. července od 18 hodin.

Nová sezona. Nový realizační tým. Vedení FC Vysočina Jihlava na začátku sezony angažovalo nového trenéra Jana Kameníka a celý nový realizační tým. Příprava na sezonu se nesla v duchu návratů. Do realizačního týmu na pozici kondičního trenéra přišel bývalý hráč Vysočiny Tomáš Josl. Dokonce i hlavní trenér zná prostředí FCV. Jan Kameník působil jako šéf regionální akademie právě v Jihlavě. Dokonce byl i na krátkou chvíli na lavičce u prvního týmu jako asistent trenéra.

Jak se říká, dobří holubi se vracejí. Nejvýraznější návrat byl v podání zkušeného Lukáše „Zuba“ Zoubeleho po roční anabázi v dresu pražské Viktorie, který se vrátil zpět do jihlavského dresu předávat zkušenosti mladým hráčům. V kolonce příchodů svítí hráči, kteří tu působili již minulou sezonu. Jak jsme avizovali, tak na trvalý přestup přišli Jakub Selnar s Jaroslavem Peřinou.

Plnohodnotnými členy prvního mužstva se stali dva odchovanci Tomáš Franěk s Lukášem Filou. Mladý Franěk je ročník 2002 a nejčastěji nastupuje na pozici ofenzivního středového záložníka. Lukáš Fila je ještě o dva roky mladší a řadí se mezi nejtalentovanější jihlavské mládežníky. Za posilu se dá považovat i Luděk Vejmola, který kvůli administrativní chybě nemohl na jaře chytat.

Nejvýraznějším odchodem se stal Stanislav Klobása. Nejlepší střelec posledních sezon se rozhodl, že ukončí profesionální karieru a odešel hrát nižší soutěže do Rakouska. Ševčík, Číž, Červ a Horák s Patrákem se vrátili do mateřských klubů. Se Slavií Praha se podařilo prodloužit hostování u nejvytíženějšího hráče z minulé sezony Tomáše Vlčka.

Vysočina si v přípravných utkáních připsala bilanci 2 výhry 1 remízu a 2 prohry. V generálce na ligu Jihlava porazila Živanice 1:0 brankou Selnara. Nejvýraznější zápas v přípravě byl proti prvoligovým Pardubicím. Jihlava vyhrála 2:0 po brankách Arroya a Lacka.

FK Varnsdorf obsadil v minulé sezoně první nesestupové místo. Za 26. utkání si připsal 6 výher 12 remíz a 8 proher. Letní příprava druholigového Varnsdorfu byla rozporuplná, protože přinesla dvě výhry a tři poměrně vysoké porážky. Svěřenci kouče Pavla Drska si poradili pouze s Přepeřemi (4:1) a rezervou Slovanu Liberec (2:1), zbylá tři vystoupení proti Mladé Boleslavi (1:6), Dukle (2:4) a Jablonci (0:2) nezvládli.

Tým ze severních Čech se v minulé sezoně hodně spoléhal na hráče, které přivedl na hostování ať již ze Slovanu Liberec či Jablonce. Což platí i letos. Na trvalý přestup přišel do této doby Dominik Žák z Baníku Ostrava.

Bilance Jihlavy proti Varnsdorfu není vůbec dobrá. Z celkových 10 zápasů Vysočina vyhrála pouhé 2. Poslední vzájemný zápas na hřišti ve Varnsdorfu skončil remízou 1:1. Za Vysočinu stačil 8 minut před koncem vyrovnat útočník Filip Vedral. Poslední dva domácí zápasy skončily porážkou. V předminulé sezoně 1:2 a v minulém roce 0:1. Je už konečně načase přesunout misky vah na stranu domácí Vysočiny a zvítězit!

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Varnsdorf, druhá liga, fotbal, FC Vysočina Jihlava, FK Varnsdorf, trenér, Jan Kameník, HC Dukla Jihlava, 2. česká fotbalová liga, FC Slovan Liberec, FK Baumit Jablonec, Tomáš Josl, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná druhá fotbalová liga, Vysočina v pátek podvečer hostí Varnsdorf | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.