Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

FC Vysočina nad Slavií vedla, ale po přestávce se jen probránila k remíze 1:1

Po cenném z bodu z Liberce vybojovala Vysočina Jihlava remízu proti dalšímu klubu, který hraje v pohárové Evropě. Po Ikaunieksově gólu z úvodu utkání proti Slavii Praha dokonce vedla, nicméně po změně stran byla pod tlakem a může být za získaný bod spíše ráda.

Jihlava zaskočila Pražany hned v úvodu. Už v 6. minutě se Rabušicův centr dostal přes Batioju k Davisu Ikaunieksovi, který prudkou přízemní střelou mezi Pavlenkovy nohy poslal domácí do vedení 1:0. Na druhé straně po centru ze strany zakončoval slabě šajtlí Zmrhal. Do zajímavé příležitosti se potom dostal jihlavský Rabušic, ale z ideální pozice našel po Urdinovově centru jen Pavlenkovu náruč. A byl to opět makedonský obránce, který slávistickým brankářem vyražený míč nasměroval dalekonosnou střelou jen těsně nad.    

Jestliže byla Jihlava v prvním poločase lepším týmem, po obrátce dominovala Slavia. Hned v 51. minutě střílel do Hanuše Zmrhal a po Škodově zásahu následně dopravil míč do jihlavské sítě Gino van Kessel. Nutno podotknout, že z ofsajdové pozice. Vzápětí předkládal van Kessel svým spoluhráčům nebezpečný centr, Škoda na něj těsně nedosáhl.

Po hodině hry došlo ke střetu domácího Šulka se slávistou Škodou a sudí Jílek posoudil diskutabilní souboj jednoznačně - penalta. K té se postavil kapitán Pražanů Bílek, ale Hanuš v brance Vysočiny ji bravurně vyrazil. Obránce Slavie se naopak vyznamenal svoji brankou, když na poslední chvíli ukopl míč před Ikaunieksem. Těsně před koncem se ani nadvakrát neprosadil střelec Škoda a v samotném závěru zachránila po van Kesselově technické střele Jihlavany tyč.

FC Vysočina Jihlava - SK Slavia Praha 1:1 (1:0)

Góly: 8. Ikaunieks – 51. van Kessel.

Diváci: 4500.

Rozhodčí: Jílek – Dobrovolný, Kotalík.

FC Vysočina: Hanuš – Blaič, Krejčí, Rosa, Urdinov – Šulek (85. Štěpánek), Urblík – Batioja (82. Šamánek), Hronek, Ikaunieks – Rabušic (65. Dvořák). Náhradníci: Rakovan – Mišůn, Harba, Fulnek.

Slavia: Pavlenka – Bořil, Bílek, Frydrych, Švento – Ngadjui (77. Barák), Souček – van Kessel, Hušbauer, Zmrhal (83. Mešanović) – Škoda. 

Štítky FC Vysočina Jihlava, HC Slavia Praha, HC Škoda Plzeň, FC Slovan Liberec, Evropa, Gino van Kessel, HC Dukla Jihlava, SK Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FC Vysočina nad Slavií vedla, ale po přestávce se jen probránila k remíze 1:1 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.