Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Češi ovládli ME v malé kopané do 21 let, Daniel Kavka z Jihlavy byl nejlepším hráčem turnaje

Skvělého úspěchu dosáhli čeští reprezentanti malé kopané na mistrovství Evropy do 21 let. Na turnaji konaném minulý týden v Praze hladce postoupili do finále, kde neméně suverénně porazili Maďarsko. Výraznou měrou k tomu přispěl i jediný jihlavský zástupce Daniel Kavka, který byl vyhlášen nejlepším hráčem celého mistrovství.

Český celek na turnaji vyhrál všech šest utkání, pokaždé minimálně rozdílem tří branek. V semifinále přehrál výsledkem 4:1 Slovensko. Ve finále smetl domácí výběr Maďarsko 7:1, čímž mu uštědřil ještě o branku těžší porážku než v základní skupině. Od začátku utkání byl zřejmý kvalitativní rozdíl mezi oběma mužstvy. 

„Je pro mě nepopsatelný pocit ten pohár držet, největší můj úspěch a jsem moc rád, že jsme turnaj dotáhli až do vítězného konce,“ zářil český kapitán Lukáš Haspra.

„Od začátku jsem přesně věděl, co v týmu chci jak za hráče, tak za lidi, a že tenhle celek musí šampionát vyhrát. Sice jsem ani za stavu 4:1 ve finále neměl jistotu, ale hráčům jsem věřil, stejně jako celému realizačnímu týmu. Věděl jsem, že když to uděláme správně, musí to dobře dopadnout,“ shrnul vedoucí reprezentace a generální manažer jedenadvacítky Petr Brejla, který výběr skládal společně s koučem Zdeňkem Parůžkem.

Výraznou stopu na turnaji zanechala díky Danielu Kavkovi i jihlavská malá kopaná. Hráč týmu Sedmík - Some Jihlava zatížil konto soupeřů devíti zásahy a jen o jeden gól mu nevyšel útok na titul nejlepšího střelce turnaje, tím se stal jeho reprezentační kolega Ladislav Mužík. Rozhodně ale nemusí smutnit, direktoriát turnaje ocenil Kavkovy titulem nejlepšího hráče celého mistrovství. 

Foto Asociace malého fotbalu České republiky | Zdroj Asociace malého fotbalu České republiky

Štítky malá kopaná, FC Vysočina Jihlava, finále, Maďarsko, Evropa, Praha, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Češi ovládli ME v malé kopané do 21 let, Daniel Kavka z Jihlavy byl nejlepším hráčem turnaje | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.