Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vysočina se vrací na trávníky, k druholigovému restartu nastoupí v neděli na hřišti Dukly Praha

Více než měsíc trvalo čekání FC Vysočina na návrat k ligovým zápasům. A stejně jako na jaře, tak i na podzim strávili jihlavští fotbalisté vynucenou covidovou pauzu s informací, že se do mistráků vrátí utkáním na Julisce. Duelu proti jednomu z favoritů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se dočkají v neděli 8. listopadu od 10:15 hodin před kamerami ČT Sport.

Jarní restart, na nějž se čekalo skoro tři měsíce, vyšel lépe Dukle, která Vysočinu porazila 2:1. Ani tato cenná výhra však pražskému celku k návratu do nejvyšší soutěže nestačila, neboť na něj zbyla až třetí příčka tabulky. Tedy první nepostupová. A zatímco v jihlavském kádru i realizačním týmu nezůstal v letní přípravě kámen na kameni, tak celek z Julisky prošel jen minimálními změnami. Šlo však o citelné ztráty, neboť Holík a Tetour náleželi k nejlepším hráčům celé soutěže.

Možná i absence lídrů způsobila, že Dukla v úvodních šesti kolech zůstala z hlediska bodového zisku za očekáváním. Zvítězila pouze dvakrát – v úvodním kole na Vyšehradě a doma s Třincem. Prohrála na půdě nováčka v Blansku a hned třikrát remizovala – s Prostějovem, ve Varnsdorfu a s Líšní. Výsledných devět bodů znamená v průběžné tabulce 5. příčku s dvoubodovým náskokem právě na Vysočinu.

Nedělní dopolední duel bude velmi pikantní s ohledem na fakt, že od 1. října právě na Duklu „přestoupil“ Jan Staněk, který v Jihlavě od léta 2017 působil v roli ředitele klubu a místopředsedy představenstva. Na Julisce převzal řízení sportovního úseku.

Dukla bude v neděli postrádat vykartovaného reprezentanta U21 Daniela Součka, ovšem jinak je složení (nejen) její sestavy velkou neznámou. Na vině jsou samozřejmě covidové testy. „V pátek jsme absolvovali taktický trénink, ovšem o skutečném složení naší sestavy rozhodnou až výsledky testů na koronavirus, které budeme znát dnes podvečer. Snad nebudeme muset naše plány příliš korigovat. S tím se musíme bohužel srovnat, jednoduché to nebude pro nikoho. Jisté už teď je, že v neděli kompletní nebudeme,“ upozornil kouč Aleš Křeček.

Nemuseli jste měnit tréninkový program tohoto týdne? „Tak trochu jsme počítali s tím, že bychom se k zápasům mohli vrátit už během nadcházejícího víkendu. Podle toho jsme nastavili i náš tréninkový program a směřovali jsme ho k duelu na Dukle,“ přiznal jihlavský kouč.

S jakým očekáváním na Julisku pojedete? „Když se měsíc nehrají zápasy a pouze se trénuje, tak lze těžko predikovat formu týmu a hráčů. Až vlastní zápas ukáže, co se za dobu bez utkání změnilo. Věřím však, že náš výkon bude v pořádku a že se do sestavy trefíme. Sám jsem na to samozřejmě hodně zvědavý. Moc bych si přál, abychom potvrdili, že se nám v tomto ročníku venku daří lépe, než doma,“ doplnil Křeček.

Co byste řekl ke hře Dukly? „Nevíme, jaké budou absence na její straně. Na druhou stranu má Dukla tak jasně daný fotbalový rukopis a styl hry, že si troufám říci, že vím, s čím na nás vyrukuje. Čeká nás velmi kvalitní a kombinačně silný tým. Podle mne nejlepší v soutěži. Kvalitu mají všichni její hráči, ale klíčovým mužem sestavy je nepochybně středový záložník Doumbia,“ zdůraznil kouč FC Vysočina.

Ohodnoť článek

Foto FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Dukla Praha, druhá liga, fotbal, Kraj Vysočina, FK Dukla Praha, Juliska, FC Vysočina Jihlava, 2. česká fotbalová liga, ČT sport, soutěž, Aleš Křeček, Daniel Souček, Ivan Bohdan Staněk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina se vrací na trávníky, k druholigovému restartu nastoupí v neděli na hřišti Dukly Praha | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.