Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Divoká přestřelka neměla šťastný konec, Vysočina v premiéře těsně podlehla Hradci Králové

Nestranní fanoušci fotbalu juchali, ti vyloženě jihlavští jsou z výsledku zápasu proti Hradci zklamaní. Vysočina dokázala otočit nepříjemně se vyvíjející stav, ale závěr utkání nezvládla a v letošní druholigové premiéře si připsala těsnou prohru 3:4.

Po úvodní šanci domácího Smejkala se do vedení rychle dostali hosté, po přihrávce Mejdra se v 8. minutě prosadil Vašulín. O čtvrt hodiny později byl stav již 0:2, po několika šťastných odrazech se k míči dostal Vlkanova a nemýlil se. Jihlavští hráči to nzabalili, právě naopak - hned ve 28. minutě našel Svoboda centrem Smejkala, který hrudí zaznamenal první gól domácích. Ti se dál tlačili do zakončení, ke gólu měla blízko například hlavička Křišťála.

Vysočina byla v dobré rozmaru i po změně stran. Smejkal v 53. minutě oslovil Lacka, jehož placírka mířila přesně k tyči - 2:2. Ještě vesedli bylo na stadionu v Jiráskově ulici o osm minut později, kdy opět Smejkal od rohového praporku našel tvrdě hlavičkujícího Křišťála. Slibné vedení však Jihlavanům nevydrželo - přišli o něj dosti kuriózním způsobem - místo očekávané rozehrávky od vlastní branky se kopal nepřímý volný kop, čehož k vyrovnání stavu hbitě využili Dvořák s Vlkanovou. Sympaticky bojující domácí si pak kalich hořkosti vypili do dna, když Záviškovu nabídku překně k tyči uklidil Dvořák a v předposlední minutě upravil na konečných 3:4.

FC Vysočina Jihlava - FC Hradec Králové 3:4 (1:2)

Branky: 28. Smejkal, 53. Lacko, 61. Křišťál – 8. Vašulín, 24. Vlkanova, 74. Vlkanova, 88. Dvořák.

Rozhodčí: Klíma – Dohnálek, Mikeska. Diváci: 1055.

FC Vysočina: Lancman – Vlček, Štefánek, Křišťál, Svoboda (80. Vedral) – Lacko, Červ (89. Dau) – Peřina (80. Pojezný), Tureček, Smejkal – Klobása (60. Araujo-Wilson, 80. Matulka), Náhradník: Číž

Hradec Králové: Vízek – Leibl (64. Urma), Král, Čech – Novotný (61. Záviška), Rada (80. Soukeník), Vlkanova (C), Jukl, Mejdr (61. Donát) – Dvořák, Vašulín (64. Prekop)

      

Ohodnoť článek

Foto FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Hradec Králové, fotbal, druhá liga, FC Vysočina Jihlava, FC Hradec Králové, premiéra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divoká přestřelka neměla šťastný konec, Vysočina v premiéře těsně podlehla Hradci Králové | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.