Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vysočinu ve čtvrtek čeká klíčový souboj se Žižkovem, vyrazit už můžeme ve větším počtu

Prostě vyhrát. Co jiného napsat k aktuální předzápasové situaci fotbalistů FC Vysočina. Ti se po restartu jarních ligových soutěží nebývalé trápí a po šesti duelech čekají na první vítězství. Při enormní vyrovnanosti soutěže však nadále mohou živit naději na třetí barážovou příčku. Ta však zhasne, pokud Jihlava ve čtvrtek neporazí Viktorii Žižkov. Přijďte je podpořit na stadión!

Duel vypukne v 17 hodin a brány stadiónu se tentokráte otevřou pro větší počet fanoušků. Již není třeba předzápasová registrace, zcela postačí předložit u vstupu na stadión platnou vstupenku, VIPku či permanentku. Má to však svá ale, která jsou přehledně popsána v TOMTO ČLÁNKU. Předprodej vstupenek probíhá ZDE

Vzájemná bilance hovoří ve prospěch Vysočiny, ovšem Jihlavě se proti Viktorii paradoxně více daří na Žižkově, než na svém stadiónu. Zde je bilance vyrovnaná, přičemž poslední výhra FCV se zrodila v květnu loňského roku. Vysočina o ní rozhodla prakticky již v první desetiminutovce – 4:1 (3:0), když po dvou brankách zaznamenali Stanislav Klobása a Lukáš Zoubele.

Tehdy Žižkov zoufale bojoval o záchranu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, ovšem jeho aktuální ambice jsou značně odlišné. Zejména po zimním vstupu nového majitele začal živit touhu po návratu do I. ligy. Po podzimu měl na 6. příčce tabulky 23 bodů a ztrátu osmi bodů na FCV. Osm jarních utkání (včetně listopadové předehrávky) však situaci diametrálně změnilo. Viktorka v nich prohrála pouze dvakrát (doma s Chrudimí a nedávno v Hradci 5:0) a získala celkem 18 bodů! To jí vyneslo na současnou třetí barážovou příčku se čtyřbodovým náskokem na trápící se Jihlavu.

V žižkovském kádru nalezneme poměrně výraznou exjihlavskou stopu. Nejlepším střelcem týmu je ekvádorský ofenzivní záložník Augusto Batioja, stabilním hráčem zálohy je Josef Bazal a podobné herní vytížení má i stoper Marek Opluštil. Opomenout nelze ani trenéra brankářů Václava Wintra, který branku Vysočiny hájil v letech 2008-2009.

Vysočina do důležitého čtvrtečního utkání nemůže počítat s dvojicí v Brně vyžlucených záložníků – Fortelným a Smejkalem. Naopak už bude k dispozici zkušený Javůrek a ve hře je i nasazení dalších zkušených borců, které trápily zdravotní problémy – Tlustého a Klobásy.

Ohodnoť článek

Foto FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Viktoria Žižkov, druhá liga, fotbal, FC Vysočina Jihlava, FK Viktoria Žižkov, FC Viktoria Plzeň, FC Zbrojovka Brno, FC Hradec Králové, 2. česká fotbalová liga, Stanislav Klobása, Augusto Batioja, Lukáš Zoubele, Josef Bazal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočinu ve čtvrtek čeká klíčový souboj se Žižkovem, vyrazit už můžeme ve větším počtu | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.