Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vysočina se vrátila k tréninkovému procesu. Kluci se už těšili, říká trenér Kučera

V pondělí začala další fotbalová příprava. Na konci dubna to zní zvláštně, že? Vlivem koronavirové krize tomu tak vlastně skutečně je - v pondělí se v souladu s vládními nařízeními k tréninku po pěti týdnech k tréninkovému procesu vrátil FC Vysočina. Veškeré činnosti probíhají, vzhledem k situaci, ve speciálním režimu.

„Během tréninků samozřejmě dodržujeme stanovené odstupy, hráčům bude k dispozici dezinfekce a bude jim zamezeno sprchování a převlékání na stadiónu. To bude zatím možné pouze v jejich domácím prostředí. Chceme se vyvarovat problémům a minimalizovat veškerá rizika,“ potvrzuje přísná bezpečnostní pravidla hlavní trenér Vysočiny Radim Kučera.

Ten do "nové" přípravy povolal i několik hráčů z hostování a dorostu. Tréninků se tak účastní celkem 30 hráčů a 5 gólmanů, kteří jsou rozděleni do pěti skupin se šesti hráči a jedním brankářem. Realizační tým rozšířil trenér „béčka“ Michal Kadlec a kondiční trenéři Miloš Kračmar a Jan Budějský. Jednotlivé tréninkové skupiny budou od pondělí do pátku rotují mezi trenéry a hřišti s odlišnou tréninkovou náplní.

Výhodou celého procesu je množství ploch, které můžu tým využít. „Je to rozhodně velké plus. Vlastně jen hřiště ve Vyskytné nebo v Antonínově Dole se nenacházejí v areálu v Jiráskově ulici. V jeden čas tak může makat pět oddělených tréninkových skupin,“ pochvaluje si Kučera.

Jihlavský lodivod se tak do přímého kontaktu se svými svěřenci dostal po více než pěti týdnech, po které si hráči plnili individuální tréninkové pokyny. Komunikace probíhala přes WhatsApp nebo telefonicky. „V tomto režimu jsme jeli vlastně od 13. března. Pro kluky to běhání a posilování jistě bylo náročné a stereotypní. Myslím si, že se na dnešní zahájení týmových tréninků těší, budou v kontaktu s týmem, míčem, užijí si různé formy soutěží, zastřílí si na brankáře,“ prohlásil již v pondělí při prvním setkání Kučera.

Start druhé ligy, ze které se na jaře stačilo odehrát jediné kolo, je nyní naplánován za sedm týdnů. „Všichni doufáme, že stanovený termín možného obnovení ligových soutěží bude dodržen, nebo že ještě lépe dojde k umožnění dřívějšího startu,“ vzhlíží do budoucna Radin Kučera.

„Snad brzy dojde k dalšímu uvolňování podmínek, aby na hřišti mohlo docházet k bližšímu kontaktu hráčů, abychom si mohli zahrát klasický fotbal 11 na 11, abychom mohli uvažovat o sehrání přípravných utkání, atd. Každopádně jsou podmínky pro všechny stejné, dají se zvládnout a my se s nimi musíme porvat,“ uzavírá jihlavský trenér.

Ohodnoť článek

Foto FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, druhá liga, koronavirus, FC Vysočina Jihlava, trenér, Radim Kučera, trénink, koronavirová krize, Michal Kadlec, WhatsApp

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina se vrátila k tréninkovému procesu. Kluci se už těšili, říká trenér Kučera | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.