Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Ze severu Čech se jede s prázdnou. Vysočina Jihlava prohrála v Liberci 2:0

Vysočina Jihlava nepotvrdila tři body získané před týdnem proti Teplicím. Proti dalšímu severočeskému týmu - Liberci tahala celý zápas za kratší konec provazu a po zásluze prohrála 2:0. V neúplné tabulce první ligy zůstává tým z Vysočiny na dvanáctém místě s náskokem 5 bodů na sestup.

Začátek utkání byl opatrnějšího rázu. Týmy se ohrožovavaly maximálně rohovými kopy nebo nedůraznými střelami, se kterými neměli oba brankáři výraznější problémy. Do první vážné šance se po Přiťuknutí Vůcha dostal Folprecht, ale jeho rána z deseti metrů šla těsně mimo jihlavskou svatyni. Toto varování si Jihlavští nevzali k srdci a ve 34. minutě Breite mazácky uvolnil Herolinda Shalu, který skákavou střelou z dvaceti metrů otevřel skóre. Aby se šlo Jihlavským do šaten ještě hůř, přihrál ve 44. minutě Vůch opět Shalovi, který prostřelil Hanuše mezi nohama - 2:0.

V úvodu druhého polačasu domácí Liberec pokračoval v tlaku. Z úhlu se na Hanuše řítil Vůch, ale jihlavský brankář vytáhl dobrý zákrok. Hosté vyvinuli úsilí s nepříznivým stavem něco udělat, ale kvalitativně dnes na Liberec nestačili a do vyložené brankové příležitosti se nedostali. Naopak v závěru mohl výsledek zvýraznit Pulkrab, Bakošovu střelu ale tečoval v ofsajdovém postavení. A když ani Jefremov zblízka netrefil, radující se domácí po přesvědčivém výkonu ze tří bodů.

FC Slovan Liberec - FC Vysočina Jihlava 2:0 (2:0)

Góly: 34. a 44. Shala.

Rozhodčí: Jílek - Hájek, Pochylý.

Diváci: 3236.

Liberec: Koubek – Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora – Breite, Folprecht – Bartl (72. Jefremov), Shala (78. Pulkrab), Vůch – Bakoš (87. Obročník). 

Jihlava: Hanuš – Kukoľ, Krejčí, Šourek, Urdinov – Šulek, Kučera – Bazal, Hronek (62. Nerad), Vaculík (81. Fulnek) – Dvořák (64. Voltr).

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky FC Vysočina Jihlava, Bílí Tygři Liberec, HC Dukla Jihlava, Česko, FK Teplice, Herolind Shala, FC Slovan Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze severu Čech se jede s prázdnou. Vysočina Jihlava prohrála v Liberci 2:0 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.