Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Ondřej Lapeš: Dnešní televizní zápas malého fotbalu si chceme hlavně užít

Premiérové televizní utkání jarní části DRFG Superligy malého fotbalu je tu. Už dnes od 16.35 hodin přivítá Jihlava na svém hřišti Pardubice. Duel vysílá stanice ČT sport. „Na zápas se velmi těšíme a chceme si ho užít. Hlavně je pro Jihlavu zážitek, že budou amatérští sportovci v televizi. Doufáme, že přijde hodně lidí,“ vyhlíží vedoucí jihlavského výběru Ondřej Lapeš.

Na Vysočině se setkají dvě mužstva, která mají za sebou povedený vstup do jara. Jihlava zvládla oba duely s plným bodovým počtem, Pardubice zatím odehrály jen zápas s Příbramí, kterou zdolaly 4:3 po pokutových kopech. „Hlavně pro naše mladší hráče to určitě bude vzpruha do dalších zápasů. Kluci plnili dané úkoly a přineslo to svoje ovoce v podobě prvních jarních bodů,“ říká pardubický kouč Miroslav Kaluža.

Východočeši zvítězili poprvé od konce srpna, a zdá se, že změny pod novým trenérem jdou výběru k duhu. „V týmu zůstali hráči, kteří chtějí pracovat dle daných not. Zbytek se teprve ukáže časem, ale věříme, že jdeme správnou cestou,“ pochvaluje si Kaluža.

Pardubické vítězství na úvod jara nečekala ani Jihlava. „Určitým způsobem mě překvapilo, na druhou stranu nám pomohlo v tabulce, takže pro nás je výsledek spíš pozitivní. Příbrami jsme se trochu vzdálili,“ podotýká Lapeš. Jeho celek poskočil na třetí příčku a od páté Příbrami jej dělí čtyři body.

Jihlava vstoupila do jara domácím triumfem 8:5 nad Blanenskem, pak smetla 7:3 Brno. „Nic jiného než tři body opět nebereme. Hlavně chceme hrát ofenzivní fotbal, který nám je vlastní a který bude diváky bavit. Důležité bude zápas nepodcenit,“ upozorňuje vedoucí celku z Vysočiny před dnešní bitvou.

Pardubice se v tabulce stále krčí na poslední příčce, ovšem na Milovice už ztrácejí pouze tři body. „Jihlava bude opravdu dost těžký soupeř. Tento tým je dle mého názoru jeden z nejkvalitnějších v lize, tedy pokud se sejde v plné síle. A domácí utkání, navíc před kamerami České televize, si asi jejich nejkvalitnější hráči včetně českých reprezentantů Demetera s Göthem nenechají ujít,“ soudí pardubický stratég.

A má pravdu. V nominaci nechybí hned trojice jihlavských fotbalistů, kteří se objevili v nominaci seniorského národního týmu na přípravný turnaj do Anglie. Koncem dubna tam zamíří Robin Demeter, Jakub Göth a Radim Šuta. Pardubice zase reprezentuje gólman Vlastimil Mičjan.

Jihlava nehodlá slevit 

Také do podzimního vzájemného souboje šly oba celky v téměř nejsilnějším složení, ale od začátku na pardubickém hřišti dominovala Jihlava, která zvítězila 6:3. „V Pardubicích je malé hřiště a chvíli nám trvalo, než jsme si na něj zvykli. Zápas jsme však v pohodě zvládli, tempo jsme určovali, takže nás Pardubice, ke vší úctě, až tak nepřekvapily,“ vybavuje si Lapeš.

Východočeši tehdy předvedli snad nejhorší výkon sezony. „Podzimní utkání jsem sledoval jako divák a musím uznat, že jsme celý zápas tahali za kratší konec. Chyběl pohyb, agrese, nápad, byli jsme všude druzí. Jihlava nás přehrála úplně ve všem a konečný výsledek pro nás byl ještě docela přívětivý,“ popisuje Kaluža.

Jihlava ani ve třetím jarním domácím střetnutí za sebou nehodlá slevit ze svého standardu. „Proti Pardubicím budeme hrát stejně jako předchozí dva zápasy doma. Nás zdobí útočná hra, na kterou máme vhodné typy hráčů. Hlavně chceme využít našeho velkého hřiště, se kterým si myslím, že budou mít Pardubice problém, a které nám zároveň velmi vyhovuje ke kombinační hře,“ upozorňuje Lapeš. „Musíme se určitě vyrovnat s pohybem a agresivitou jejich hráčů. Pokud se tak stane, nemusíme odjet s prázdnou. Týmu věřím,“ reaguje pardubický stratég.

Předpokládaná sestava Jihlavy:

Daniel Novák (SV Ayl) - Miloš Kriegsmann, Daniel Kavka (oba Sedmík Some Vysočina), Petr Heide (FK Klasici), David Klusák (RC Maňana) - Radim Šuta, Robin Demeter, Zdeněk Kučera (všichni Sedmík Some Vysočina), Adam Průcha (Starlet), Ondřej Přibyl (Pohárová středa), Jakub Göth (FK Klasici)

Předpokládaná sestava Pardubic:

Vlastimil Mičjan (FC Laguna) - Jiří Beran, Miloš Chvála (TFT Pardubice), Tomáš Bydžovský, Dominik Čáň, Jan Šlégr (všichni Aigos Antimuf), Jan Rosůlek (FC Diko Rokytno), Zdeněk Dušek, Robert Kršák, Michal Knotek (všichni FC Čemus), Tomáš Urbanec (Blériot), David Šimon (Ema team), Patrik Müller (Primaklima FS), Lukáš Hanč (FC Laguna)

Foto lmf.malyfotbal.cz | Zdroj minifootball.eu

Štítky FC Vysočina Jihlava, FK Pardubice, fotbal, ČT sport, 1. FK Příbram, jaro, FC Zbrojovka Brno, Česká televize, Jiří Beran, Daniel Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ondřej Lapeš: Dnešní televizní zápas malého fotbalu si chceme hlavně užít | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.