Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Třetí soutěžní den Zimní olympiády dětí a mládeže přinesl Kraji Vysočina sedm medailí

Zlato dnes vybojovala v super sprintu na 111 metrů rychlobruslařka Nikol Nepokojová, ve stejné disciplíně byli Barbora Machalová a Matouš Menšík stříbrní. Pro bronzové medaile si v závodě s hromadným startem na pět kilometrů volně dojeli mladí biatlonisté Veronika Černá a Jonáš Mareček. Ve sloupestylu na snowboardu si bronzovou medaili vyjela i Sára Strnadová a dopolední radost si bronzem zopakovala Nikol Nepokojová v rychlobruslařském vytrvalostním závodě na 500 metrů.

Kraj Vysočina si dnešními úspěchy polepšil i v celkovém hodnocení, kde je po dnešku se ziskem 95 bodů na děleném 10. místě. Nadále vede Liberecký kraj (137 bodů) před Moravskoslezským (134 bodů).

Třetím hracím dnem končily základní skupiny hokejového turnaje. A dosud suverénní mladíci z Vysočiny si své první místo zajistili hned v ranním utkání s Pardubickým krajem, který porazili 2:0. Výhru v základní skupině komentoval i jihlavský útočník Adam Najman. „Gólman se nám urval ze řetězu, beci dobře padají do střel, v tom to asi bude. Je tady výborná parta, držíme při sobě, je sranda, takže super,“ usmívá se zatím nejlepší útočník týmu Vysočiny. Hokejový turnaj ho zkrátka zastihl ve skvělé formě, když si za šest utkání připsal osm bodů za tři branky a pět asistencí. „Zatím je to dobrý, takže jsem spokojený, ale jsme tady především jako tým," zhodnotil Adam Najman. Ve večerním utkání s Ústeckým krajem již uvolnění vysočinští hráči nezvládli poslední třetinu a nakonec prohráli 5:2. V zítřejším ranním semifinále čeká hokejový celek z Vysočiny Královéhradecký kraj.

Snowboardisté dnes absolvovali slopestyle. Nejlepší výsledek zaznamenala třetím místem Sára Strnadová. Petr Mladý byl osmý, Karolína Jelínková desátá a Stanislav Nováček jedenáctý.

Alpské disciplíny měly na programu slalom. Ve svých kategoriích byli nejlepší z Vysočiny Jakub Zítka (4. místo) a Petr Zítka (9. místo). Dívkám se již tolik nedařilo  a Hanka Krčálová skončila třináctá a Gabriela Fialová šestnáctá.

Rychlobruslaři nám udělali největší radost. V dopoledním supersprintu na 1 kolo (111 metrů) zazářila vítězka Nikol Nepokojová. Barbora Machalová a Matouš Menšík byli druzí a Filip Brož dvanáctý. Odpoledne byl na programu i nejdelší závod na 500 metrů. Nikol Nepokojová tentokrát dojela třetí a Barbora Machalová čtvrtá. Z chlapců byli tentokrát nejrychlejší celkově čtvrtý Jiří Hromádka a třináctý Ondřej Broža.

Biatlonisté soutěžili volným stylem v závodech s hromadným startem na čtyři a pět kilometrů. Veronika Černá a Jonáš Mareček si doběhli pro bronzové medaile. Michal Zaoral skončil pátý a Karolína Špinarová šestá. Velmi dobré výsledky si připsali i „ti druzí“ reprezentanti. Každý kraj totiž mohl do závodu nasadit maximálně dva závodníky. Josef Kabrda dojel šestý, Martina Křižovičová devátá,  Veronika Novotná desátá a Tadeáš Otava jedenáctý.

Šachový turnaj se již blíží svému zítřejšímu finále. Šárka Volaninová a Rudolf Jun zatím drží třetí příčku. Tomáši Vokounovi a Jiřímu Sedlákovi se nedaří a oba jsou třináctí.

Foto odm.olympic.cz

Štítky Kraj Vysočina, bronzová medaile, Zimní olympijské hry, Jonáš Mareček, Sára Strnadová, hokej, Tomáš Vokoun, Liberecký kraj, Jiří Sedlák, Moravskoslezský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třetí soutěžní den Zimní olympiády dětí a mládeže přinesl Kraji Vysočina sedm medailí | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.