Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Vysočina má ze zimní dětské olympiády první zlato. Bodovala biatlonistka Špinarová

Druhý den olympiády dětí a mládeže přinesl konečně i medailovou radost reprezentantům z Vysočiny. Radost to byla rovnou zlatá, když biatlonový závod na tři kilometry klasickou technikou vyhrála v kategorii mladších žákyň Karolína Špinarová. Ve stejném závodě mladších žáků se pak radoval z bronzu Michal Zaoral (oba SK Nové Město na Moravě).

Především díky těmto dvěma medailím se Kraj Vysočina s celkovým ziskem 65 bodů posunul na 13. místo v pořadí krajů. Vede Liberecký kraj (128 bodů) před Moravskoslezským (124 bodů) a Královéhradeckým (112 bodů).

Druhým hracím dnem pokračoval v chomutovské a litvínovské skupině olympijský turnaj v ledním hokeji. Celek Vysočiny je stále bez prohry, i když ve svém čtvrtém utkání poprvé inkasoval. Dnes naši chlapci porazili Karlovarský kraj 6:0 a s Jihomoravským krajem remizovali 2:2.

V krasobruslení jsme měli ve čtyřech kategoriích jedinou zástupkyni, mladší žákyně Alžběta Pavlasová skončila osmá.

Snowboardisté mají za sebou paralelní obří slalom. V kategorii starší žáci byl Stanislav Nováček sedmý, starší žákyně Jelínková Karolína jedenáctá, mladší žák Petr Mladý devátý a mladší žákyně Sára Strnadová jedenáctá.

V alpských disciplínách už se odjel obří slalom a vyřazovací závod. Do cíle obřího slalomu se dostali  jen Hanka Krčálová (ve své kategorii 13. místo), Jakub Zítka (16.) a Filip Chroustovský (25.). Ve vyřazovacím závodě vypadli všichni naši reprezentanti hned v prvních kolech.

V běžeckých disciplínách už jsou dokončeny všechny individuální závody. Na trati 2 km klasicky obsadil nejlepší z našich Petr Michut 9. místo a Veronika Střešňáková byla dvanáctá. Stejnou trať volně zvládl Petr Michut jako šestý a Veronika Střešňáková devátá. Tři kilometry klasicky zaběhla nejlépe Tereza Benešová na 18. místě, volně ji pak na stejné distanci předběhla Iva Vránová (19.místo). Čtyřkilometrovou trať zvládl nejrychleji z našich reprezentantů Jakub Trojan (13. místo volně a 15. místo klasicky).

Biatlonové úspěchy Karolíny Špinarová a Michala Zaorala (20 bodů za zlato a 13 bodů za bronz)  doplnila čtvrtými místy Veronika Černá  a Jonáš Mareček (oba 4 km klasicky).

V disco dance jsou již po dnešku dotancovány také všechny soutěže. V sólovém představení bodovala devátá Adéla Rašnerová. V malých skupinách se náš kraj umístil sedmý. V soutěži duetů jsme bohužel neměli jediného zástupce.

Mimo vyjmenované sporty se soutěží ještě v akrobatickém lyžování, rychlobruslení a hrají se šachy. Šachový turnaj je již rozehraný, zbylé dva sporty startují zítra.

Foto odm.olympic.cz

Štítky Kraj Vysočina, olympijské hry, Nové Město na Moravě, obří slalom, zlatá medaile, Moravskoslezský kraj, Liberecký kraj, Královéhradecký kraj, Jakub Schwarz Trojan, Jonáš Mareček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina má ze zimní dětské olympiády první zlato. Bodovala biatlonistka Špinarová | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.