Počasí dnes21 °C, zítra13 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Závodníci ze Sportovní akademie Jihlava zářili na závodech. V Melechově brali dvakrát zlato

Melechovský triatlon na tratích 0,4 kilometru plavání – 35 kilometrů kolo – 6,5 kilometru běh proběhl v sobotu 22. července v obci Kouty, nedaleko Ledče nad Sázavou. Nejlépe si s tratí poradili závodníci Sportovní akademie Jihlava, jmenovitě Jarda Tuna a Míša Matoušová.

V tradičním triatlonovém závodě se dařilo spíše dobrým cyklistům. Na start se postavilo dohromady 122 závodníků a závodnic. „Krátké plavání, dlouhé kolo a normální běh, tak by šel popsat poměr mezi jednotlivými disciplínami. Jarda Tuna toho dokázal maximálně využít. Zvítězil v celkovém čase 1:29:38. První místo musel ve finiši uhájit před druhým Martinem Bučkem. Třetí Ondřej Sedláček se dostal do cíle s mírným odstupem.  Počasí závodníkům celkem přálo. Plavalo se bez neoprenu,“ popisuje Libor Kuchyňa ze Sportovní akademie Jihlava.

V kategorii žen se na prvním místě od začátku držela jihlavská Míša Matoušová. Ta vylezla po plavecké části první a své místo už nepustila. „Míša zvítězila hlavně díky skvělé cyklistice, kterou zajela velmi rychle a svým soupeřkám nadělila několik minut.  Její čas v cíli byl 1:45:36. Druhá skončila Mili Brabcová a třetí Sandra Pytlíková,“ doplňuje další jihlavské úspěchy Kuchyňa.

O uplynulém víkendu se uskutečnil ještě jeden triatlonový závod, kde se předvedli jihlavští triatlonisté, a tím byl vložený závod Českého poháru v triatlonu juniorů v Praze. Jihlavu sem přijeli reprezentovat Lenka Švecová a Tom Hájek. Závod se jel v okolí Horních Počernic. „Jihlavští závodníci byli na tento závod velmi kvalitně připraveni, ale bohužel organizátoři nezvládli kritické chvíle při cyklistické části a celý závod tím znehodnotili. Některé závodníky a závodnice při cyklistické části otáčeli dříve než měli. Nakonec se rozhodli tuto část eliminovat a výsledky se vyhlásily pouze za plavání a běh. V tomto zvláštním závodě obsadila Lenka Švecová 5. místo a Tom Hájek 12. místo,“ uzavírá Libor Kuchyňa.  

Štítky akademie, triatlon, závodníci, medaile, úspěch, Jihlava, plavání, Ledeč nad Sázavou, Kouty (hrad), Martin Buček, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závodníci ze Sportovní akademie Jihlava zářili na závodech. V Melechově brali dvakrát zlato | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.