Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vysočina Jihlava startuje jarní záchranářskou misi na stadionu Slavie Praha

Fotbalisté FC Vysočina si těžko mohou představit těžší start jarní části ePojisteni.cz. Na druhou stranu je v sobotu 18. února od 16:30 hodin v Edenu čeká duel, v němž je rozhodně nebude tížit úloha favorita. Proti Slavii Praha budou bojovat o překvapení a budou se snažit navázat na velmi dobrý výkon z generálky na půdě Liberce.

Jihlava se představí na hřišti slavného soupeře, s nímž má překvapivě dobrou bilanci. Na slavistické půdě ze čtyř utkání podlehla pouze jedinkrát a hned dvakrát zvítězila. Lépe pro FC Vysočina vyznívá i celková vzájemná bilance ligových utkání, v nichž sešívaní vyhráli pouze dvakrát z jedenácti pokusů. Jenže pohled do aktuální tabulky odráží zcela jinou realitu. Slavia se ziskem 35 bodů z 2. příčky ligové tabulky útočí na mistrovský titul, pyšní se jedinou podzimní porážkou a sérií 11 utkání bez prohry.

Nejvyšší ambice týmu z Edenu podtrhuje a finanční sílu klubu odráží zimní posílení mužstva. Už tak nabitý kádr kouče Jaroslava Šilhavého posílili Jan Sýkora, Stanislav Tecl, Michal Lüftner či norský reprezentant Per-Egil Flo. Místo ve slavistické kabině tak nezbylo na Mihálika, Mikulu, Železníka nebo van Kessela.

Sešívaní jsou jasným favoritem zápasu, ovšem Vysočina do Prahy rozhodně nepojede smířená s porážkou: „K jarní premiéře určitě nenastoupíme odevzdaní. Když zopakujeme výkon z generálky v Liberci, tak by pro nás utkání nemuselo dopadnout zle. Až teprve po sobotním zápase se ukáže, zda byla výhoda či nevýhoda, že nás los svedl proti notně posíleným slávistům hned v úvodním jarním kole," řekl k nadcházejícímu duelu kouč Michal Bílek.

Jihlavský lodivod může sestavu vybírat z prakticky kompletního kádru: „Zraněný je pouze Vitásek a oželet musíme start zkušeného stopera Rosy, jenž v závěrečném podzimním duelu obdržel čtvrtou žlutou kartu. Máme tak docela příjemné starosti s optimálním složením základní jedenáctky."

Podle posledních informací však tým z Vysočiny nebude moci využít služeb avizované posily Martina Nového. Nad jeho celým jihlavským angažmá nyní visí legislativní otazník.

Foto www.fcvysocina.cz | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky FC Vysočina Jihlava, SK Slavia Praha, FC Slovan Liberec, Stadion Eden, Jaroslav Šilhavý, Jan Sýkora, Stanislav Tecl, Per-Egil Flo, Michal Bílek, Jan van Kessel starší

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina Jihlava startuje jarní záchranářskou misi na stadionu Slavie Praha | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.