Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Judista Lukáš Krpálek se dnes pokusí získat třetí olympijské zlato v řadě, jeho zápas bude v televizi

Už týden čekají Češi na první medaili z olympijských her v Paříži. Neuspěl šermíř Alexander Choupentich, Iveta Miculyčová jezdící na BMX a překvapivě ani slalomář Jiří Prskavec. Až silák z Jihlavy by dnes mohl splnit jejich očekávání.

Zápas v judu začne v půl jedenácté dopoledne, fanoušci ho mohou poslouchat na vlnách Českého rozhlasu. Vyřazovací část začne hodinu po poledni, tu bude vysílat také ČT sport.

Krpálek se chce potkat ve finále s dvojnásobným olympijským vítězem, domácím Teddym Rinerem. „V Tokiu se to nestalo, protože vypadl ve čtvrtfinále. Tento můj sen stále trvá. Může se stát, že se třeba potkáme dříve, ale je to taková obrovská výzva, že jdeme do toho," prohlásil Lukáš Krpálek před hrami.

I když letos není Krpálek jednoznačným favoritem své disciplíny, sebevědomí mu může dodávat letošní přípravný kemp v Japonsku. „Něco takového jsem ještě od Lukáše neviděl. Byl odpočatý, při chuti. Pral se jako zamlada a přidával tam zkušenost, vyzrálost. Byly tam úžasné chvaty, úžasné techniky," chválil Krpálka před pár měsíci jeho trenér Petr Lacina

Nejlepší v historii

Rodák z Jihlavy je suverénně nejlepším domácím judistou všech dob a jediný v historii, kdo vyhrál olympijské hry, mistrovství světa i Evropy v těžké i polotěžké váze. Přitom s tímto sportem začal tak trochu omylem, se starším bratrem Michalem se chtěli dát na karate. První velkou medaili vybojoval v roce 2009 v Paříži, byla bronzová. Další úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat.

Krpálek dnes obhajuje zlato z Tokia, kde už soutěžil ve váhové kategorii nad sto let. Na olympijských hrách v Riu 2016 přitom bral zlato v kategorii do sta kilogramů. Účastnil se také her v Londýně o další čtyři roky dříve, se sedmým místem tehdy nebyl spokojený. Je jedním z nejzkušenějších členů české výpravy, letos byl už podruhé vlajkonošem.

Vysočinu bude na Letních olympijských hrách v Paříži reprezentovat sedm statečných. Krpálek ponese vlajku

Dvojnásobný olympijský vítěz Lukáš Krpálek se už podruhé stal vlajkonošem českého olympijského týmu. Je jedním ze sedmi zástupců Vysočiny, který se na sportovní svátek probojoval.

Kromě juda rád jezdí na kole, během studií jel několikrát ze školy domů na kole, bylo to přes sto šedesát kilometrů. Poslední roky chodí s dalšími judisty hrát hokej. To je jeho oblíbený sport od mala.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lukáš Krpálek (facebook)

Štítky Lukáš Krpálek, judo, zápas, Olympijské hry, Paříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Judista Lukáš Krpálek se dnes pokusí získat třetí olympijské zlato v řadě, jeho zápas bude v televizi | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.