Počasí dnes27 °C, zítra28 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Olympijský běh brzy ukončí registrace. Nalaďte se na olympijskou atmosféru už 19. června

PR článek

Jeden za všechny, všichni na start! To je letošní motto T-Mobile Olympijského běhu, který ve středu 19. června rozběhne desítky tisíc příznivců pohybu po celé republice. Největší běžecká akce v Česku se koná na oslavu olympijských hodnot a myšlenek a letos je hlavním tématem hodnota “přátelství”. Zúčastnit se mohou děti i dospělí všech věkových kategorií, kteří rádi sportují. Startovné lze koupit pouze online a část z něj jde zároveň na podporu České olympijské nadace. Registrace do závodů končí už 7. června.

Akce je spojená s oslavou Olympijského dne a v České republice se koná již od roku 1987. První ročník inicioval legendární běžec Emil Zátopek. Organizátoři letos znovu počítají s větším zapojením sportovců a olympioniků ze všech koutů republiky, kteří buď závod také poběží, nebo se zapojí do předávání medailí v cíli.

"Už sám Emil Zátopek, který je s olympijským během od začátku spojený, říkal, že vítězství je skvělá věc, ale přátelství je ještě lepší. Proto je letošní olympijská hodnota přátelství ještě významnější a těšíme se na startu na všechny, kteří si akci přijdou společně s ostatními běžci hlavně užít," říká manažer projektu David Novotný.

Zlaté závody v Praze a v Brně podpoří svou účastí ambasadoři letošního ročníku Denisa a Adam Sebastian Helceletovi. Po celém Česku se uskuteční na 90 olympijských běhů pro celé rodiny i party kamarádů se společným startem v 18 hodin.

Běžecká akce probíhá po celý den, kdy dopoledne se do oslav olympijského dne zapojí více než 60 tisíc dětí z 350 škol z celého Česka, kteří kromě pohybu věnují tento den i olympijskému vzdělávání. „Těší nás, jak rychle se každý rok naplní kapacita pro dopolední školní závody. To jen potvrzuje, že děti sportovat baví, jen potřebují tu správnou motivaci,“ doplnil Novotný.

Během odpoledne se pak v rámci dětských a dospělých závodů připojí k oslavám pohyboví nadšenci v 88 českých městech a možnost proběhnout se na počest olympijských hodnot mají také české komunity běžců ve Washingtonu a v Paříži.

Registrace do všech závodů probíhají pouze online do 7. června.

Ohodnoť článek

Štítky Olympijský běh, sport, registrace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olympijský běh brzy ukončí registrace. Nalaďte se na olympijskou atmosféru už 19. června | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.