Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Na domácím šampionátu běžců na lyžích v Novém Městě chybí hlavní favorité

Bez hlavních favoritů se uskuteční od pátku do neděle v Novém Městě na Moravě mistrovství České republiky v běhu na lyžích s mezinárodní účastí. Chybět budou Lukáš Bauer a Kateřina Smutná, kteří dali přednost dálkovému běhu na 60 km v Seefeldu, Dušan Kožíšek s Janem Bartoněm zasáhnou do Světového poháru v Toblachu a Petra Nováková se připravuje v domácích podmínkách na mistrovství světa v Lahti.

„Pro zbytek reprezentace bude domácí šampionát současně jednou z nominačních prověrek na mistrovství světa. Většinou ale nebudou reprezentanti startovat v celém programu a zasáhnou jen do dvou závodů.  Například Martin Jakš pojede sprint a bruslařskou desítku. Nejistý je start Aleše Razýma, který dobírá antibiotika,“ řekl ČTK trenér Lukáš Krejčí.

S českými lyžaři budou na startu běžci z dalších pěti zemí. V pátek v 9:30 začne šampionát sprinty, v sobotu ve stejném čase závod žen a juniorek na 5 kilometrů klasicky a od 10:00 poběží muži a junioři 10 kilometrů stejnou technikou. Vítěz tohoto závodu získá Zlatou lyži. V neděli ve stejných časech absolvují ženy 10 km a muži 15 km volně.

Loňské tituly z Nového Města bude obhajovat v obou závodech Kateřina Beroušková z SC Plzeň, mezi muži mezi klasiky vyhrál její týmový kolega Aleš Razým a na bruslařské desítce Jakub Gräf z Dukly Liberec. Ve sprintu získali v březnu titul na Mísečkách Jan Šrail z Nového Města a nyní absentující Nováková.

Autoři | Foto www.skinordic.cz

Štítky Nové Město na Moravě, Petra Nováková, Lukáš Bauer, Dušan Kožíšek, Kateřina Smutná, Jan Bartoň, Česko, běh na lyžích, Lahti, Toblach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na domácím šampionátu běžců na lyžích v Novém Městě chybí hlavní favorité | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.