Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Město Chotěboř bude stavět nová hřiště a in-line dráhu, dotaci na ně slíbil kraj

Chotěboř na Havlíčkobrodsku se chystá s pomocí dotací rozšířit letní sportovní areál o další hřiště. Připravený projekt zhruba za 120 milionů korun počítá také se vznikem in-line dráhy, novým skateparkem a pumptrackem, řekl starosta Ondřej Kozub (ODS). Vedení města teď začalo zvažovat i vytvoření vodního sportovně relaxačního centra, tento záměr je podle starosty ale teprve na začátku.

Na projekt, který už je připravený, by město mělo dostat od kraje 25 milionů korun. V krajském programu Sportovní infrastruktura letos mohou dostat příspěvek všechny obce s rozšířenou působností, jichž je na Vysočině včetně Chotěboře 15. Žádost města Chotěboř projednala krajská rada v úterý a doporučila zastupitelstvu kraje, aby ji schválilo.

Hejtman Vítězslav Schrek (ODS a STO) uvedl, že Chotěboř požádala o dotaci na sportoviště celkem zhruba za 72 milionů korun, sportoviště by měly využívat i školy a veřejnost.

Na plánovaná stavby se město bude ucházet o příspěvek také u Národní sportovní agentury. V chotěbořském sportovním areálu je teď fotbalový stadion, tenisové kurty, staré volejbalové hřiště a starý skatepark.„ Přibýt by kromě in-line dráhy, skateparku a pupmtracku měla hřiště na volejbal, plážový volejbal, travnaté hřiště pro fotbalové dorostence a malé víceúčelové hřiště," uvedl starosta Ondřej Kozub. Radnice tam chce zlepšit i zázemí pro sportovce.

Přes 100 milionů korun 

S financováním projektů města by mělo pomoci také vyplacení peněz zadržovaných od roku 2022 ve zkrachovalé bance Sberbank CZ. Chotěboř by měla dostat přes 100 milionů korun. Insolvenční správkyně Sberbank Jiřina Lužová uvedla, že začne peníze věřitelům posílat 18. března.

Město začalo znovu zvažovat i investici do rekreačního koupání, zástupci radnice se už letos byli podívat na fungování několika takových areálů jinde. První studii nechalo město vypracovat přibližně před pěti lety. Úvahy se teď podle Kozuba týkají menšího sportovně relaxačního bazénového centra, které by bylo kryté, ale šlo by ho otevřít, aby lidé mohli v létě odpočívat i na trávě.

Po dohodě s rybářským svazem zatím radnice zlepšila koupání v Břevnické přehradě, která je na okraji Chotěboře. Vloni upravila přístup do vody a osadila převlékárnu. Teď přidá dřevěné plovoucí molo a další převlékárnu.

Ohodnoť článek

Štítky hřiště, sport, investice, rekreace, správa, stavby, Chotěboř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Chotěboř bude stavět nová hřiště a in-line dráhu, dotaci na ně slíbil kraj | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.