Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Moravskoslezský superpohár zajistil pro SK Jihlava skvělý Čára

Před startem druholigové sezóny se vítězové druhých lig na Moravě utkali v prvním ročníku „superpoháru“. Opava jako vítěz soutěže Morava Sever přivítala na svém hřišti Jihlavu jako vítěze z jižní části Moravy. Vyrovnané utkání před více než 200 diváky nakonec těsně ovládla Jihlava díky skvělému výkonu svého brankáře Čáry.

Premiérový ročník Moravskoslezského superpoháru se odehrál na hřišti Opavy. Ta coby vítěz 2. ligy Morava-Sever hostila vítěze 2. ligy Morava-Jih. V rámci superpoháru se nejprve na turnaji představily minipřípravky Jihlavy, Opavy, Havířova a Karviné. Jihlaváci v turnaji nejmladší kategorie brali druhé místo, když dvakrát vyhráli a jedenkrát odešli poraženi.

Moravskoslezský superpohár v Opavě, kde Jihlava dominovala, foto: Ladislav Jonák 

V superpohárovém programu následovalo utkání starších žáků, ve kterém hráči SK Jihlava doslova deklasovali domácí Opavu 12:2.

Zlatým hřebem celého dne byl souboj vítězů regionálních lig, kdy Opava ovládla loňskou sezónu v regionu Morava Sever a Jihlava zase dominovala 2. Lize v regionu Morava Jih. V utkání nastoupila řada bývalých extraligových hráčů na obou stranách. Domácí Opava, která na rozdíl od Jihlavy hrála na čtyři útoky, byla aktivnější a pohyblivější. Širší kádr byl totiž v panujícím tropickém počasí velkou výhodou.

Hosty z Jihlavy držel od začátku zápasu ve hře skvěle chytající Čára. Opava byla téměř celou první třetinu v útoku, ale z obrovského tlaku nevytěžila nic, a tak před první sirénou využil brejk Bakus. Krátce po pauze na první jihlavský úder navázal Tomáš Hlavatý. Dvoubrankový náskok si defenzivně laděná Jihlava držela do závěrečné třetiny, kdy se domácí přeci jen prosadili zásluhou Hanela. Zaplněné hlediště však velmi rychle zchladil druhý gól Hlavatého. Opava se ovšem rychle brankou Málika přiblížila na rozdíl jediné branky.

V samotném závěru byla Opava blízko k vyrovnání, ale brankář Čára byl proti. Za výkon v celém superfinále si jihlavský brankářský hrdina odnesl cenu za hráče utkání. Jihlava tak přidala k mistrovskému titulu i trofej z Moravskoslezského Superpoháru.

Moravskoslezský superpohár v Opavě, kde Jihlava dominovala, foto: Ladislav Jonák 

Už v neděli začíná v Jihlavě ligová soutěž, do které vstoupí v neděli na domácím hřišti proti Okříškám od 11 hodin. Starší žáci se představí o den dříve doma od 11 hodin proti Zohoru.

SK IHC Jaselská Opava – SK Jihlava 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 33. Hanel (Palcer, Raab), 37. Málik P. (Volný, Král) – 13. Bakus (Hlavatý T., Harasim), 16. Hlavatý T. (Vávrů, Střecha), 35. Hlavatý T. (Střecha, Harasim).

Rozhodčí: Ščudla, Pikula. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:2. Střely na branku: 59:22. Diváci: 203.

Opava: Okruhlica (od 23. min. Blažek) – Hanel, Lerch, Málik P. “C“, Palcer, Raab – Blažek, Grufík “A“, Holuša A. – Holuša D., Král, Málik P. “A“ – Palcer, Staníček, Steinwirth – Sukeník, Volný, Zavřel.

Jihlava: Čára (Gruss) – Blaško, Harasim, Hora, Mareš, Vávrů, Zeman J. – Doubek, Zápotočný “A“, Král “C“ – Bakus, Hlavatý T., Střecha “A“ – Ileček, Zeman D., Hlavatý M.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ladislav Jonák | Zdroj SK Jihlava

Štítky sport, hokejbal, superpohár, SK Jihlava, Opava, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moravskoslezský superpohár zajistil pro SK Jihlava skvělý Čára | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.