Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Areál Na Stoupách může hostit republikové atletické závody. Nový trávník pro fotbalisty bude na jaře

Jihlavský sportovní areál Na Stoupách se letos dočkal nového povrchu atletické dráhy. Úpravy, které vyšly na více než 4,5 milionu korun, zajistily získání certifikátu, díky kterému se budou v Jihlavě moci uspořádat republikové atletické soutěže.

„Nový tartan a nášlapné vrstvy byly opraveny tak, aby vyhovovaly parametrům daných mezinárodní atletickou federací. Ihned po ukončení stavebních prací začalo statutární město Jihlava a generální zhotovitel opravy společnost Vysspa Sports Technology zajišťovat udělení certifikace stadionu na úroveň WA – CLASS 2," vysvětluje Aneta Hrdličková z jihlavského oddělení vnějších vztahů.

Tento certifikát byl vystavený 2. listopadu. V Jihlavě se tak budou moci pořádat i republikové atletické soutěže.

„Díky certifikátu budeme moci zažádat o konání republikových soutěží žactva. Na příští rok jsou však již všechny soutěže obsazené, jsme ale připraveni o konání zažádat a ten další by sem už mohla nějaká celorepubliková soutěž přijet. Do té doby ještě musíme pár drobností upravit, ale už víme, že podobné soutěže pořádat umíme – pod Českým atletickým svazem se zde konalo například Mezikrajové utkání starších žáků a žákyň, které bylo úspěšné,“ vyjádřila zástupkyně hlavního uživatele dráhy, spolku Atletika Jihlava, Jana Nováková Hotařová.

Na jaře se dočkají fotbalisté 

V úpravách v areálu Na Stoupách se myslelo nejen na atlety, ale i na fotbalisty. Ti měli letos na podzim slíbený umělý trávník. Nakonec se ale pozdržela administrace výběrového řízení. Vše je již „papírově" hotovo, jen už pro pokládku nejsou vhodné klimatické podmínky. „Výrobce a generální zhotovitel povrchu nám doporučil, abychom letos pokládku umělého povrchu již nedělali, realizace je tedy pozastavena až do jarního období příštího roku,“ doplnil Ondřej Stránský z majetkového odboru magistrátu města.

Nový tartan na atletické dráze se měnil od června do srpna, práce vyšly na 4,7 milionů korun bez DPH. „Cena výměny umělého povrchu fotbalového hřiště včetně doprovodných prací je 7,2 milionů bez DPH," vyčíslil závěrem mluvčí Jihlavy Radovan Daněk. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Ježkovy oči

Štítky areál, ovál, atletika, Na Stoupách, rekonstrukce, fotbal, trávník, sport, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Areál Na Stoupách může hostit republikové atletické závody. Nový trávník pro fotbalisty bude na jaře | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.