Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

FOTO A VIDEO: V Jihlavě se běžel Jihlavský půlmaraton 2016. Vyhrál Jakub Exner

Dnešní dopoledne a odpoledne patřilo v Jihlavě běhu. Již potřetí se konal Jihlavský půlmaraton, běžci si to ve velmi horkém počasí rozdali hned ve čtyřech kategoriích.

V 10:30 zahájily rodiny, které se registrovaly do Rodinného běhu. Celý výtěžek ze startovného putoval Nadačnímu fondu Hvězdička. Pár minut před 12. hodinou odstartoval závod na koloběžkách, který přesně v pravé poledne následoval hlavní běh. 21 kilometrová trať se dala běžet také ve štafetě.

Startérem byl, stejně jako vloni, olympijský vítěz z Rio de Janeiro a rodák z Jihlavy, judista Lukáš Krpálek. Ten od 11 hodin rozdával podpisy při autogramiádě.

Vyhlášení výsledků se konalo v 15:30.

Vítězem letošního ročníku se stal domácí běžec Jakub Exner. Závodu se  zúčastnilo celkem 970 běžců. Podle ředitele závodu Jiřího Holoubka z pořádajícího spolku Sliby - chyby je to o něco méně než loni. "Prvního ročníku se zúčastnilo 700 lidí, loni už jsme měli přes tisíc účastníků," řekl Holoubek. Vítězem dosavadních dvou ročníků Jihlavského půlmaratonu byl jihlavský Vladimír Srb.

Trať Jihlavského půlmaratonu byla letos poprvé certifikovaná, novinkou byly také finanční odměny pro nejrychlejší vytrvalce. "Trať je změřená a certifikovaná podle pravidel Mezinárodní asociace atletických federací
IAAF. To znamená, že rekordy jsou obecně uznatelné, závodníci si výkony na
této trati mohou započítat do svých tabulek,"
řekl Holoubek ČTK.

Běh je podle Holoubka stále více populární jak mezi závodníky, tak i mezi sponzory. "Jsme největší půlmaratonský závod na Vysočině, to znamená, že i naši partneři to oceňují," řekl Holoubek. Organizátoři podle něj už teď
přemýšlejí o dalších novinkách, které by mohly přitáhnout na start buď výkonnější běžce, nebo větší počet závodníků. "Jsme na to připraveni,"dodal.

Spolek Sliby - chyby v Jihlavě organizuje kromě půlmaratonu také čtyřiadvacetihodinového závodu horských kol Jihlavská 24 MTB a další sportovní a společenské akce.
 

ČTĚTE TAKÉ: V Jihlavě se opět poběží půlmaraton. Přihlášení do 12. srpna získají slevu na startovném 

ČTĚTE TAKÉJihlavský půlmaraton 2016: Nedělní závod odstartuje Lukáš Krpálek, předtím rozdá podpisy 

Jihlavský půlmaraton 2016

Neděle, 11. září 2016, 20:08

Jihlavský půlmaraton 2016
Jihlavský půlmaraton 2016

Autoři | Foto Lenka Dvořáková, Veronika Ježková

Štítky půlmaraton, Jihlava, Lukáš Krpálek, IAAF, Rio de Janeiro, Vladimír Srb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO A VIDEO: V Jihlavě se běžel Jihlavský půlmaraton 2016. Vyhrál Jakub Exner | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.