Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Judistický šampion nebo desetibojařská naděje. Olympijských her se zúčastní tři sportovci z Vysočiny

Již 24. července začínají Letní olympijské hry v japonském Tokiu. Česká výprava čítá celkem 116 sportovců, tři z nich pocházejí z Vysočiny. Pojďme si je ve stručnosti představit.

Jedním z největších medailových želízek v ohni bude jihlavský rodák Lukáš Krpálek. Ten na olympijských hrách v Riu získal pro Českou republiku jedinou zlatou medaili. Při své třetí olympijské účasti bude chtít třicetiletý judista bude na svůj slavný triumf navázat tentokrát v nejvyšší váhové kategorii. V ní už získal primát na mistrovství světa i Evropy. 

Hned dva rodáky má v olympijské nominaci Třebíč. První z nich je nástupce nástupce Romana Šebrleho destibojař Jiří Sýkora. Pro šestadvacetiletého atleta jde o druhou účast na olympijských hrách, po těch minulých stačil v roce 2017 vybojovat titul mistra světa.

Druhým zástupcem třebíčského sportu je cyklistka Tereza Neumanová. Ta bude ve svých dvaadvaceti letech patřit k těm mladším českým reprezentantům. Účast v závodě s hromadným startem pro ni bude dosavadním vrcholem kariéry.

Ohodnoť článek

Foto Drbna

Štítky Lukáš Krpálek, Jiří Sýkora, Tereza Neumanová, olympijské hry, Kraj Vysočina, Letní olympijské hry, Tokio, Evropa, Roman Šebrle, Česko, Rio de Janeiro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Judistický šampion nebo desetibojařská naděje. Olympijských her se zúčastní tři sportovci z Vysočiny | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.