Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

RIO 2016: Bude ČR reprezentovat i Martina Sáblíková? Definitivní rozhodnutí padne zítra

Dnes ráno mělo být jasné, zda bude moci rodačka z Vysočiny Martina Sáblíková ve středu startovat v olympijské časovce. Český olympijský výbor a cyklistický svaz včera podaly žalobu ke zvláštnímu panelu Mezinárodní sportovní arbitráže (CAS). Zasedá přímo v Rio de Janeiro a má na rozhodnutí 24 hodin. CAS však projedná v Riu případ Martiny Sáblíkové až v zítra ráno. O rozhodnutí, které padne o několik hodin později, vás budeme informovat.

Sáblíková žila v domnění, že si na loňském mistrovství světa olympijský start zajistila. Gratulovali jí k tomu i soupeřky po skončení časovky na MS v cyklistice. Když ale mezinárodní cyklistická federace UCI zveřejnila seznam kvalifikovaných zemí, Česká republika na něm chyběla. Cyklistický svaz podle všeho pracoval s mylným výkladem kritérií. Pro start v časovce by se Martina musela kvalifikovat i do hromadného silničního závodu. O to se však rodačka z Nového Města na Moravě ani nesnažila.

Trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení nyní v Brazílii trénuje a čeká, jak dopadne boj právníků o zařazení jejího jména do startovní listiny cyklistické časovky. Stará se o něj tým v čele s expertem na sportovní právo Janem Šťovíčkem. Šťovíček půjde před arbitráž s tím, že pravidlo pro zařazení do časovky není úplně logické a že kvalifikace na silniční závod a na časovku by na sobě neměly záviset.

Foto Facebook Martiny Sáblíkové

Štítky Martina Sáblíková, Mezinárodní sportovní arbitráž, Česko, Letní olympijské hry 2016, Rio de Janeiro, olympijské hry, Český olympijský výbor, Kraj Vysočina, Brazílie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

RIO 2016: Bude ČR reprezentovat i Martina Sáblíková? Definitivní rozhodnutí padne zítra | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.