Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihlavský pumptrack za 3,5 milionu je v provozu. Podívejte se na dráhu z ptačí perspektivy

Jihlava má dokončenou unikátní zrcadlovou pumptrackovou dráhu. Areál je již zkolaudovaný a lze jej využívat. Tento týden proběhne ještě nástřik značení na dráze a přibudou zde loga investora celé akce - města Jihlavy a také Kraje Vysočina, který městu na výstavbu přispěl.

Pumptrack je asfaltová zvlněná dráha, která slouží k jízdě na kole, koloběžce či kolečkových bruslích. Je na ní možné díky vlnám a klopeným zatáčkám projíždět i bez šlapání.

V Jihlavě je 230 metrů dlouhá dráha unikátní tím, že je složena ze dvou zrcadlových tras, na kterých bude možné pořádat i závody. Součástí je také dětský okruh a při výstavbě se počítalo také s umístěním nového veřejného osvětlení, a to i kolem vedlejšího skateparku.

Zmíněná unikátní zrcadlová dráha v Jihlavě je jediná v rámci celé ČR. „Slavnostní otevření je v plánu koncem června po dokončení veřejného osvětlení a až se kolem zazelená tráva. Pumptrack vystavěla firma Dirty Parks s.r.o. Jedná se o specializovanou firmu, kde je většina pracovníků bývalými profesionálními a poloprofesionálními skateboardisty a bikery,“ upřesnil Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Kolaudace jihlavského skateparku proběhla ve středu 26. května. Pravděpodobně ve čtvrtek 3. června proběhnou ještě vodorovné nástřiky na dráze a přibudou zmíněná loga. Ve vrchních částech zatáček přibudou také vodicí čáry. „Na zpevněné štěrkové ploše, která bude sloužit jako odpočívadlo a zázemí pro jezdce, ještě přibudou lavičky, cyklostojan a odpadkové koše. Na podzim zde město ještě vysází stromy,“ dodává Radovan Daněk.

Výstavba nové atrakce ve volnočasovém areálu Český mlýn začala na začátku března.

„Výstavba pumtracku vyšla na tři a půl milionu korun a nové osvětlení zdejších sportovišť vyjde na 1,2 milionu korun. Musím říci, že dráha se moc povedla. Stavaři ze specializované firmy, která se právě na podobné dráhy zaměřuje, vše dělali poctivou řemeslnou prací,“ uvedl náměstek pro oblast rozvoje města a sportu Petr Ryška a zároveň poděkoval i Kraji Vysočina za to, že se na stavbě pumptracku také podílel částkou 1,32 milionu korun.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava

Štítky pumptrack, dráha, Český mlýn, Jihlava, stavba, sport, Kraj Vysočina, Česko, Petr Ryška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Václav Polák

Udusaná pěšina

Úterý, 1. června 2021, 20:32Odpovědět

Jihlavský pumptrack za 3,5 milionu je v provozu. Podívejte se na dráhu z ptačí perspektivy | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.