Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mistrovství Evropy horských kol na 24 hodin v Jihlavě je o rok odloženo

Čtyřiadvacetihodinový závod horských kol Jihlavská 24 MTB, který se měl jet v červnu zároveň jako mistrovství Evropy, byl kvůli pandemii koronaviru odložen o jeden rok. Nový termín byl stanoven na 26. a 27. června 2021 a závodu zůstal status kontinentálního šampionátu. Podle pořadatelů bylo přihlášeno 393 jezdců ze 17 zemí.

„Je nutné se k tomu postavit pozitivně. Závod se uskuteční, jen s ročním odkladem. Zdraví je vždy na prvním místě a proto rozhodnutí respektujeme. Navíc máme o rok více času na přípravu závodů, takže nic nepodceníme a příští rok oslavíme kromě desátého startovního výstřelu i konec mimořádných opatření,“ uvedl ředitel závodu Jihlavská 24 MTB Jiří Holoubek.

Startovné registrovaných závodníků bude podle Holoubka automaticky přesunuto do příštího roku. Pokud se někdo nebude v novém termínu závodu účastnit, pořadatelé mu poplatek vrátí.

Závod Jihlavská 24 MTB se jezdí od roku 2011, už třikrát byl také mistrovstvím České republiky. Pořadatelem je spolek Sliby - Chyby. Letošní desátý ročník se měl konat od 26. do 28. června. Zúčastnit se mohlo 400 jezdců. „Takže se dá říci, že ten závod je vyprodaný,“ uvedl Holoubek.

Registrační listina byla pro závodníky spuštěna v listopadu, a to na webové stránce závodu Jihlavská 24 MTB https://www.jihlavska24mtb.cz/, kde naleznete také rozpis soutěžních kategorií a další užitečné informace týkající se například přesunu závodu i vrácení plateb za startovné. Veškeré informace o Sólovém 24 hodinové Mistrovství Evropy horských kol 2021 WEMBO naleznete na http://www.wembo.com.au/.

Závodní okruh vedl v minulých letech městským parkem, ulicemi i přes centrální Masarykovo náměstí. Loňského ročníku se zúčastnilo 246 závodníků. Nejlepší Martin Pavlásek ujel za 24 hodin 428,4 kilometru.

Foto jihlavska24mtb.cz | Zdroj jihlavska24mtb.cz, ČTK

Štítky Sport, cyklistika, koronavirus, horská, extrémní, Jihlava, Evropa, horské kolo, pandemie covidu-19, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistrovství Evropy horských kol na 24 hodin v Jihlavě je o rok odloženo | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.